Όβρεμπρο: «Έπρεπε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας μετά το Τσέλσι-Μπαρτσελόνα»

Ο άνθρωπος που είχε ανάψει μεγάλες φωτιές στον ημιτελικό του Champions League το 2009 ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, ο πρώην διαιτητής Τομ Χένινγκ Όβρεμπρο, μίλησε λίγο πριν τη νέα συνάντηση των ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην «Marca», φανερώνοντας πως η διαιτητική τετράδα έπρεπε να αλλάξει ξενοδοχείο για να γλιτώσει το λιντσάρισμα από τους εξαγριωμένους οπαδούς των «μπλε».



Όβρεμπρο: «Έπρεπε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας μετά το Τσέλσι-Μπαρτσελόνα»

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα πέναλτι είχε αρνηθεί στην Τσέλσι ο Δανός ρέφερι, που σε νέα του συνέντευξη για εκείνο το ντροπιαστικό παιχνίδι, από το οποίο οι Καταλανοί προκρίθηκαν στον τελικό, επανέφερε στη μνήμη του τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν αυτός και οι βοηθοί του στην συνέχεια.

Αναλυτικότερα:

«Δεν ήταν και η καλύτερή μου μέρα. Αλλά αυτά τα λάθη μπορούν να γίνουν από έναν διαιτητή ή καμιά φορά από κάποιον παίκτη ή κάποιον προπονητή. Κάποιες μέρες δεν είσαι στο επίπεδο που θα ήθελες στην δουλειά σου. Δεν μπορώ να είμαι υπερήφανος για εκείνη την εμφάνισή μου.

Έκρινα κάποιες φάσεις στο χορτάρι και πιστεύω πως δεν είναι ενδιαφέρον για τον κόσμο να μάθει τι σκεφτόμουν εκείνη την ώρα, αν και αποδέχομαι το να τις αντιμετωπίζουν διαφορετικά απ’ ότι έκανα εγώ. Η συζήτηση θα κρατούσε αιώνια.

Ήμουν υπεύθυνος για εκείνες τις αποφάσεις και εάν τις είχα πάρει διαφορετικά η Τσέλσι ίσως και να ήταν στον τελικό. Ποτέ δεν ξέρεις. Πήρα αποφάσεις και δεν ήταν οι καλύτερες. Αλλά δεν είναι εύκολο να πεις ότι η Μπαρτσελόνα θα αποκλειόταν ή όχι χωρίς αυτές.

Μετά το ματς δεν μίλησα με κανέναν ποδοσφαιριστή. Έφυγα αξιοπρεπώς από το γήπεδο και πήγα στα αποδυτήρια. Θυμάμαι ότι έπρεπε να αλλάξουμε ξενοδοχείο γιατί υπήρχαν πολλά εχθρικά άτομα απέναντί μας. Έπρεπε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας εκείνη την ημέρα και την επόμενη».