Ντε Μπρόινε και Σαλάχ θα «στοιχειώνουν» πάντα τον ύπνο του Μουρίνιο!

Την ώρα που τα μέσα στην Αγγλία ασχολούνται με το εαν η χρήση του VAR ήταν σωστή  στο γκολ του Μάτα με τη Χάντερσφιλντ και με το κατά πόσο ο Πογκμπά τα  «τσούγκρισε»με τον Μουρίνιο ή αν ήταν πραγματικά άρρωστος ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος επιλέγει να γράψει για δυο ξεκάθαρες αποτυχίες του Special One που είναι οι παίκτες της σεζόν μέχρι τώρα! 



Ντε Μπρόινε και Σαλάχ θα «στοιχειώνουν» πάντα τον ύπνο του Μουρίνιο!

Ο Μουρίνιο έχει μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορεί να μην τον ενοχλεί άσχετο εάν δεν υπάρχει περίπτωση να το παραδεχτεί ποτέ! Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο αδιαμφισβήτητος σούπερ σταρ αυτής της Σίτι που ουσιαστικά κατέκτησε τον τίτλο από τη πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, γεγονός μοναδικό. Αν και προσωπικά παρακολουθώ από το 1971 το αγγλικό πρωτάθλημα δεν θυμάμαι ανάλογο του και ο Βέλγος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό «ευθύνης» με τις υπέροχες πάσες και τον εκπληκτικό τρόπο που κινεί τα νήματα με μαεστρία. 

Τον Ντε Μπρόινε ο Μουρίνιο δεν τον γούσταρε ποτέ και το είχε κάνει ξεκάθαρο στους ιθύνοντες της Τσέλσι θεωρώντας τον soft και χωρίς προσωπικότητα! Σε άρθρο του  ο Jonathan Wilson τον Οκτώβρη του 2013 στη Guardian  έγραφε πως ο Μουρίνιο είχε «φαγωθεί» να φέρει τον Ρούνει στο Στάμφορντ Μπριτζ εκείνο το καλοκαίρι γιατί εκμυστηρευόταν σε ανθρώπους μέσα στο κλαμπ πως με παίκτες σαν τον Σίρλε και τον Ντε Μπροινε «δεν παίρνεις ούτε το Λιγκ Καπ». Τα λόγια ήταν φανερό από το κείμενο πως προέρχονταν από τον τότε τεχνικό διευθυντή της Τσέλσι Ντέιβιντ Εμενάλο ο οποίος ποτέ δεν γούσταρε τον Πορτογάλο όποτε ελέγχονται τα λεγόμενα ωστόσο παραμένει ένα ζήτημα το γιατί ποτέ δεν πίστεψε ο Μουρίνιο στον Ντε Μπρόινε. 

Μάλιστα θεωρούσε πως ήταν πολύ καλή η προσφορά της Βόλφσμπουργκ προκειμένου να προχωρήσει η μεταγραφή και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

Ο άλλος που είχε στα χέρια του ο Μουρίνιο, αφού αυτός ήταν που τον έφερε στο Λονδίνο, είναι ο Μο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος είχε κάνει τεράστιες εμφανίσεις με την Βασιλεία στο Champions League και η Τσέλσι πρόλαβε τη Λίβερπουλ για την υπογραφή του! Οι ευκαιρίες που πήραν ήταν ελάχιστες και έτσι δόθηκε δανεικός στην Φιορεντίνα αλλά παρά τις καλές εμφανίσεις στη Φλωρεντία δεν τον πίστεψε ο Μουρίνιο ως ικανό να γυρίσει και τον έδωσε στη Ρόμα. Εκεί πια άρχισε να ξαναβρίσκει  τον εαυτό του και να σκοράρει ένα γκολ ανά δύο ματς και η Λίβερπουλ πήρε το ρίσκο το καλοκαίρι να δώσει 43 εκατομμύρια ευρώ που αυτή τη στιγμή πια μοιάζουν κοψοχρονιά! 

Ο Ντε Μπρόινε και ο Σαλάχ είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της σεζόν μαζί με τον Κέιν τον Αγουέρο και τον Αζάρ και σίγουρα ο Μουρίνιο έρχονται στιγμές που σκέφτεται πως έκανε λάθος με αυτούς τους δύο άσχετο αν δεν υπάρχει περίπτωση να το παραδεχτεί δημόσια! Κάθε αγωνιστική όμως που περνάει και ο Βέλγος βγάζει ακόμα μία μαγική ασίστ, η ο Αιγύπτιος πετυχαίνει ακόμα ένα τέρμα, είναι μια μουτζούρα στον έλεγχο για  τον Πορτογάλο. 

Μπορεί στα χέρια του ή κάτω από τις οδηγίες  του να απογειώθηκαν  ο Λάμπαρντ ο Ντρογκμπά ή ο Τέρι στην Τσέλσι  ωστόσο αυτές οι κακές επιλογές του (μη ξεχνάμε πως άφησε και τον Λουκάκου) είναι κάτι που το πλήρωσε η λονδρέζικη ομάδα και παραλίγο από της δεύτερης θητείας του να χαθεί και  ο Αζάρ με τον οποίο είχε έρθει σε ανοιχτή κόντρα! Γενικά θα είναι πάντα μια σκιά στην καριέρα του το ότι δεν εκτίμησε σωστά τις δυνατότητες παικτών που άλλοι τους απογείωσαν την καριέρα! Και θα του στοιχειώνουν τον ύπνο, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μία ατάκα από το περίφημο έργο του Σέξπηρ  το «Πολύ κακό για το τίποτα».....