Πέρασε με δύο «τσιμπήματα» κόμπρας η Γιουνάιτεντ…

Θέση στα προημιτελικά του FA Cup εξασφάλισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας στο «John Smith’s» με σκορ 2-0 της Χάντερσφιλντ. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Ρομέλου Λουκάκου (3’, 56’).



Πέρασε με δύο «τσιμπήματα» κόμπρας η Γιουνάιτεντ…

Ο Βέλγος επιθετικός μετρά πλέον έντεκα γκολ στις τελευταίες δέκα συμμετοχές του στο Κύπελλο Αγγλίας ενώ ανάλογη επίδοση έχει να επιδείξει και ο Αλέξις Σάντσες, ο οποίος στις τελευταίες 16 «παραστάσεις» του στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό έχει εμπλακεί σε ισάριθμα γκολ (σ.σ. χρεώθηκε την ασίστ στο δεύτερο).

Το ματς:

Πριν καλά καλά οι γηπεδούχοι προλάβουν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, η κάθετη μπαλιά του Χουάν Μάτα έβγαλε τον Λουκάκου σε θέση τετ-α-τετ, με τον Βέλγο επιθετικό να τελειώνει ψύχραιμα τη φάση, αφού προηγουμένως είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Σίντλερ που τον καταδίωκε.

Η Χάντερσφιλντ δεν έδειξε ωστόσο να πτοείται από τη δυσάρεστη εκκίνηση στο ματς και ήλεγξε από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα το ρυθμό της αναμέτρησης, εκδηλώνοντας μάλιστα και κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ρομέρο. Για πέναλτι στο εντός περιοχής χέρι του Σμόλινγκ στο έκτο λεπτό διαμαρτυρηθήκαν οι παίκτες του Ντέιβιντ Βάγκνερ. Λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν για την ανάπαυλα ωστόσο ήρθε η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν στον Κέβιν Φρεντ, ο οποίος υπέδειξε –με τη βοήθεια του VAR- τον Μάτα σε θέση οφσάιντ, ακυρώνοντας το γκολ που πέτυχε ο Ισπανός ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Άσλεϊ Γιανγκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια, όπως ακριβώς και η αποτελεσματικότητα των «κόκκινων διαβόλων» στις αντεπιθέσεις. Ο Λουκάκου έγινε στο 56ο λεπτό κάτοχος της μπάλας πίσω από το κέντρο και αφού την έδωσε προσωρινά στον Αλέξις, ξανασυναντήθηκε μαζί της λίγα μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή, όπου και εκτέλεσε με αριστερό πλασέ για το 2-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

Χάντερσφιλντ: Λεσλ, Κονγκολό (70’ Μαλόουν), Μπίλινγκ, Φαν λα Πάρα (84’ Σαμπίρι), Γουίλιαμς, Ινς, Κάνερ, Μουνιέ, Ζάνκα, Σίντλερ, Χαντεργκγιονάι (70’ Σμιθ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Μάτιτς, Κάρικ, ΜακΤόμινεϊ, Μάτα (80’ Λίνγκαρντ), Λουκάκου (90+3’ Μπαϊγί), Αλέξις (76’ Μαρσιάλ)

Οι σκόρερ:

Λουκάκου 3’ 56’

Διαιτητής:

Κέβιν Φρεντ