Πλήρωσε την απειρία της η Τότεναμ, αλλά... περνάει!

Την απειρία της σε τέτοιες καταστάσεις πλήρωσε η Τότεναμ, που βρέθηκε προ δυσάρεστης έκπληξης απέναντι στην Γιουβέντους στην Ιταλία αλλά κατάφερε να καλύψει το εις βάρος της 2-0 και με το τελικό 2-2 να αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League. Εξαιρετικοί από ένα σημείο και μετά οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με τον Χάρι Κέιν να πιάνει τον Στίβεν Τζέραρντ.



Πλήρωσε την απειρία της η Τότεναμ, αλλά... περνάει!

Ό,τι και να είχε σχεδιάσει ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο πήγε στράφι μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν o Μίραλεμ Πιάνιτς εξέθεσε όλη την αντίπαλη άμυνα και πέρασε μια ωραία λόμπα στον Γκονσάλο Ιγουαΐν, που με ωραίο βολέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Η Τότεναμ δεν μπόρεσε να μαζέψει τα κομμάτια της και στο 9’ ο Μπεν Ντέιβις έκανε άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής, για να καταλογιστεί το πέναλτι από τον Φέλιξ Μπριχ. Ο Ουγκό Γιορίς βρήκε την γωνία, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Ιγουαΐν στην δεξιά γωνία πέρασε πίσω από την τελική γραμμή.

Με το σκορ στο 2-0 η Γιουβέντους άρχισε να αφήνει χώρους στην Τότεναμ, εντείνοντας την πίεσή της με σχεδόν όλη της την ομάδα λίγο έξω από την περιοχή της, και επέλεξε να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Αν δεν ήταν και το τεχνητό οφσάιντ των φιλοξενούμενων, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις.

Το σύνολο του Ποτσετίνο άρχισε να φτιάχνει τις πρώτες του ευκαιρίες με κινητήριους μοχλούς τους Μουσά Ντεμπελέ και Κρίστιαν Έρικσεν και από την στιγμή που μπήκε στην εξίσωση και ο κακός μέχρι εκείνο το σημείο Ντέλε Άλι ήταν φυσικό κι επόμενο να έρθει και το γκολ από τον Χάρι Κέιν. Αφού ο Άγγλος φορ είχε δει τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν να του αρνείται το τέρμα σε εξ’ επαφής κεφαλιά, ο πρώτος πήρε την πάσα του Ντέλε στον κενό χώρο, πέρασε και τον βετεράνο γκολκίπερ στην έξοδό του και προ κενής εστίας μείωσε σε 2-1. Παράλληλα έγινε ο πρώτος Βρετανός μετά τον Στίβεν Τζέραρντ που έφτασε τα επτά γκολ σε μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ημίχρονο έδειχνε να κλείνει καλά μετά το αρχικό σοκ, για να έρθει μια ωραία ατομική ενέργεια του Ντούγκλας Κόστα και ένας κάκιστος υπολογισμός του Σερζ Οριέ, ο οποίος δεν έφτασε ποτέ στην μπάλα και έστειλε τον Ιγουαΐν για δεύτερη φορά στην άσπρη βούλα. Ο Γιορίς τον ψάρωσε για ακόμη μία φορά, αλλά δεν χρειάστηκε η συνεισφορά του μιας και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε εκτός στην τελευταία φάση πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο έγινε πιο σκληρό, με την Γιουβέντους να είναι πιο μπροστά στο χορτάρι και να δοκιμάζει να βρει το τρίτο γκολ που της στέρησε η κακή εκτέλεση πέναλτι του Αργεντινού φορ της, με τις επαφές να γίνονται όλο και πιο συχνές. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει και πάλι διαστάσεις για την Γιουβέντους, ωστόσο ο Γιορίς αποδείχθηκε έτοιμος σε ένα σουτ του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι και την κεφαλιά του Μάριο Μάντζουκιτς από το κόρνερ που ακολούθησε και έτσι οι Λονδρέζοι απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Ντέλε Άλι πήρε ένα πονηρό φάουλ από τον Τζιόρτζιο Κιελίνι και ο Κρίστιαν Έρικσεν εκμεταλλεύτηκε τόσο το κακό τείχος όσο και την ηλικία του Μπουφόν για να τον κερδίσει χαμηλά στην δεξιά του γωνία και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά η κούραση ήταν αυτή που πήρε την θέση της διάθεσης και οι δύο ομάδες έκαναν διαχείριση του αγώνα, με την Τότεναμ να διατηρεί την υπεροχή της. Οι αλλαγές των δύο πάγκων, κυρίως αναγκαστικές αυτές της Γιούβε, δεν άλλαξαν κάτι στο ματς και έτσι τα πάντα έμειναν ανοιχτά για την ρεβάνς.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπενάτια, Κιελίνι, Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα (66' Μπεντακούρ), Ντούγκλας Κόστα (90' Ασαμόα), Μπερναντέσκι, Μάντζουκιτς (76' Στουράρο), Ιγουαίν

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Έρικσεν (90' Γουανιάμα), Ντέλε (83' Σον), Λαμέλα (89' Λούκας), Κέιν