Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (Ημίχρονο)

Τρεις φορές μέσα σε 23 λεπτά κατάφερε να «ματώσει» η Μάντσεστερ Σίτι τα δίχτυα της Βασιλείας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του «St Jakob-Park» για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιλκάι Γκουντογκάν (14’), Μπερνάρντο Σίλβα (18’) και Σέρχιο Αγουέρο (23’) τα γκολ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.



Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (Ημίχρονο)

Μόλις στο 2ο λεπτό κατάφεραν οι «citizens» να εκδηλώσουν την πρώτη τους επικίνδυνη επίθεση, με την κεφαλιά του Γκουντογκάν να εξουδετερώνεται από τον Βάκλικ. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι «απάντησαν» και αν ο Ομπερλέν τελείωνε με περισσότερη ψυχραιμία το τετ-α-τετ που του παρουσιάστηκε, η έκβαση της αναμέτρησης θα ήταν σίγουρα διαφορετική. Τέσσερα λεπτά αργότερα (12’) ο ίδιος παίκτης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οταμέντι, ο οποίος τον ανέτρεψε με το σώμα του εντός μεγάλης περιοχής.

Κάπου εκεί τα ψέματα τελείωσαν… Η δεύτερη κεφαλιά του Γκουντογκάν στο παιχνίδι (14’) έγινε γκολ, αφού ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ο οποίος έφτασε τις 19 ασίστ σε όλες τις φετινές διοργανώσεις. Στο 18ο ο Μπερνάρντο Σίλβα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων με αριστερό βολέ που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ενώ στο 23ήταν η σειρά του Αγουέρο να βρει δίχτυα με δεξί σουτ έξω από την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αργεντινός έχει σκοράρει από μια φορά σε όλα τα εκτός έδρας ματς της Σίτι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (4 γκολ).

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Βάκλικ, Λακρουά, Τζάκα, Σούτσι, Λανγκ, Φράι, Σερέι Ντιέ, Ριμπέρος, Ελιονούσι, Στέκερ, Ομπερλέν

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μπ. Σίλβα, Αγουέρο