Νίκη-ηρεμιστικό για Τσέλσι

Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Τσέλσι, η οποία επικράτησε της ουραγού Γουέστ Μπρομ με σκορ 3-0 για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και επέστρεψε στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα (4η). Δύο γκολ ο Εντέν Αζάρ (25’,71’) και ένα ο Βίκτορ Μόουζες (57’) για τους λονδρέζους.



Νίκη-ηρεμιστικό για Τσέλσι

Για 17ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» παρέμειναν οι «baggies», οι οποίοι έχουν να χαμογελάσουν στην έδρα των «μπλε» από το 1983, οπότε και επικράτησαν με σκορ 1-0 σε αναμέτρηση για το Λιγκ Καπ. Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει 14 ήττες (σ.σ. μαζί με τη σημερινή) και 3 ισοπαλίες.

Το ματς:

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου, ο οποίος είδε τον Ντάνιελ Στάριτζ να τραυματίζεται μόλις στο 4ο λεπτό, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τον αντικαταστήσει άμεσα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Τζέι Ροντρίγκεζ. Στο 11ο λίγο έλειψε ωστόσο ο νεοεισελθών να ανοίξει το σκορ, υποδεχόμενος το λάθος γύρισμα του Βίκτορ Μόουζες. Το τελείωμά του ωστόσο ήταν βιαστικό και δεν ανησύχησε τον Κουρτουά. Η Τσέλσι απάντησε δύο φορές με τις προσπάθειες Ζαμπακόστα (18’) και Ζιρού (20’) να σταματούν στον Φόστερ, πριν τελικά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων νικηθεί στο 25ο λεπτό από τον Αζάρ, ο οποίος έπαιξε το ένα-δύο με τον Γάλλο επιθετικό και εκτέλεσε με όμορφο σουτ στη γωνία για το 1-0!

Ο ρυθμός του παιχνιδιού κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα έως το τέλος του ημιχρόνου, γεγονός που χρεώνεται εν μέρει και στα σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων. Ειδικά οι «προβολές» των Ντόουσον και Έβανς πάνω σε Ζαμπακόστα και Ζιρού υπερέβησαν τα όρια, με τον δεύτερο να αντικαθίσταται από τον Μοράτα στο 61ο, αδυνατώντας να ξεπεράσει τους πόνους… Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε συνέχισε ωστόσο να ψάχνει το δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά βρήκε στο 57ο λεπτό με τον Βίκτορ Μόυζες να τελειώνει τη φάση που δημιουργήθηκε από το τακουνάκι του Φάμπρεγας, το οποίο κόντραρε στο σώμα του Ντόουσον. Το 3-0 διαμόρφωσε και πάλι ο Αζάρ με ωραία ενέργεια και αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία του Φόστερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κουρτουά, Κρίστενσεν (74’ Κέιχιλ), Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες, Ζαμπακόστα, Καντέ, Φάμπρεγας, Πέδρο (80’ Γουίλιαν), Αζάρ, Ζιρού

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Χεγκάζι, Έβανς, Ντόουσον, Γκιμπς, Κρικόβιακ, Μπάρι (81’ Γιάκομπ), Φίλιπς, Μπραντ (46’ Μπερκ), Στάριτζ (4’ Τζέι Ροντρίγκεζ), Ροντόν

Οι σκόρερ:

Αζάρ 25’, 71’, Μόουζες 57’

Διαιτητής:

Λι Μέισον