Ο Κέιν σε ρόλο... τιμωρού της Άρσεναλ (vids)

Με το γκολ που πέτυχε και με το οποίο έκρινε το πρόσφατο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου στο «Γουέμπλεϊ», ο Χάρι Κέιν έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των αναμετρήσεων της Τότεναμ με την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ και το england365 παρουσιάζει τις στιγμές που ο φοβερός και τρομερός στράικερ των «σπιρουνιών» έγινε... τιμωρός των συμπολιτών του.  



Ο Κέιν σε ρόλο... τιμωρού της Άρσεναλ (vids)

Νικώντας στον αέρα τον Λοράν Κοσιελνί, σε μια φάση στην οποία ο Βενγκέρ παραπονέθηκε για φάουλ, αφού ο Κέιν έχει κάνει κίνηση με τα χέρια στην πλάτη του Γάλλου, ο κορυφαίος σκόρερ του 2017 διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου.

Αυτό, ήταν το 7ο γκολ του στα ματς που έχει αντιμετωπίσει τους «κανονιέρηδες» από τη στιγμή της προώθησής του στην πρώτη ομάδα της Τότεναμ και έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ρομπέρ Πιρές και κυνηγώντας πλέον τα 8 γκολ του κορυφαίου στο συγκεκριμένο κομμάτι, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Ο... ανεμοστρόβιλος της Τότεναμ, έκανε την αρχή από το παιχνίδι της 7ης Φεβρουαρίου του 2015, όταν με προσωπικό σόου στο δεύτερο ημίχρονο εκείνου του ντέρμπι έδωσε στα «σπιρούνια» μια δικαιότατη – βάσει της εξέλιξης του αγώνα – νίκη στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με σκορ 2-1. Ο Μεσούτ Εζίλ είχε βάλει μπροστά την ομάδα του Βενγκέρ από πολύ νωρίς, σκοράροντας στο 11ο λεπτό, ωστόσο, ο Χάρι Κέιν βρήκε δίχτυα στο 56ο και το 86ο λεπτό της αναμέτρησης, για να προκαλέσει... έκρηξη στο γήπεδο και οι τρεις βαθμοί του ντέρμπι να καταχωρηθούν στη συγκομιδή των «σπιρουνιών».

Επόμενο «χτύπημα» του Άγγλου στράικερ ήταν αυτό της 8ης Νοέμβρη του 2015, στο «Έμιρεϊτς». Ο Κέιν προκάλεσε... παγωμάρα στους φίλους της Άρσεναλ όταν κατάφερε να φύγει μόνος στην άμυνα των γηπεδούχων και να βάλει μπροστά την Τότεναμ, ωστόσο, ο Κίεραν Γκιμπς έσωσε τα προσχήματα από ασίστ του Μεσούτ Εζίλ στο 77'. Με αυτή την ισοπαλία η Άρσεναλ, για εκείνο το σημείο της σεζόν, παρέμενε στην ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή, ενώ η ομάδα του Ποκετίνο ήταν στην 5η θέση, έχοντας ωστόσο παραμείνει αήττητη από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και ούσα στο -3 από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 5 Μαρτίου του 2016, ο Αλέξις Σάντσες στέρησε από την Τότεναμ την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Χιλιανός διαμόρφωσε το τελικό 2-2 του ματς που διεξήχθη στο «σπίτι» των «σπιρουνιών». Μάλιστα, ο βαθμός εκείνος ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για τους «κανονιέρηδες» από τη στιγμή που ήρθε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κοκλέν στο 55ο λεπτό... Ο Χάρι Κέιν με εκπληκτικό δεξί σουτ στο 62' ολοκλήρωσε την πολύ γρήγορη ανατροπή για το σύνολο του Ποκετίνο μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο, ο Αλέξις στο 76' έκοψε τα χαμόγελα των γηπεδούχων.

Στις 6 Νοέμβρη του ίδιου έτους και με τον Κέιν να έχει απουσιάσει για περίπου δύο μήνες με πρόβλημα στον αστράγαλο, η Τότεναμ έφυγε από το «Έμιρεϊτς» με το τελικό 1-1, με το δικό της... κανόνι να βρίσκει δίχτυα από την άσπρη βούλα, βρίσκοντας λύση μετά το αυτογκόλ του Βίμερ που είχε δώσει το προβάδισμα στην Άρσεναλ, από το 3'.

Με εκτέλεση πέναλτι είχε σημειωθεί και το τελευταίο – πριν από αυτό της 10ης Φεβρουαρίου του 2018 στο «Γουέμπλεϊ» - γκολ του Κέιν στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Με το 2-0 επί των «κανονιέρηδων», επιβεβαιώθηκε πως η Τότεναμ θα τερμάτιζε πάνω από τη «μισητή» της αντίπαλο για πρώτη φορά από τη σεζόν 1994-1995, ενώ με το αποτέλεσμα εκείνο, έφτασε στις 9 διαδοχικές νίκες πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 1960, όταν και είχε σερί 13 νικών!

Ο Ντέλε Άλι στο 55' και ο Κέιν στο 58' ήταν οι πρωταγωνιστές του τελευταίου ντέρμπι στο παλιό «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».