Βούτηξε στο κενό...

Μια βουτιά του Κρις Σμόλινγκ χάρισε στη Νιούκαστλ τη νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έμεινε 16 βαθμούς πίσω από την συμπολίτισσα Σίτι αποχαιρετώντας κάθε ελπίδα για το μίνι θαύμα. Βούτηξε και τιμωρήθηκε με τον χειρότερο τρόπο ο Άγγλος αμυντικός αφού από το ελεύθερο προήλθε το τελικό 1-0. Ηρωική αμυντική λειτουργία από τους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ, που έχουν σημάδια ζωής.



Βούτηξε στο κενό...

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε φτάσει ήδη στους 72 βαθμούς και περίμενε την Γιουνάιτεντ, που μένει δεύτερη με 56 και την Τότεναμ σε απόσταση τεσσάρων βαθμών. Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας αγωνίζεται η 4η Λίβερπουλ, που εάν κερδίσει θα φτάσει στους 54 και θα μειώσει στο δίποντο.

Στους δύο βαθμούς είναι και η απόσταση της 13ης πλέον Νιούκαστλ από την τελευταία τριάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Νιούκαστλ άφησε όλο το παιχνίδι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτό φαινόταν και από τα ποσοστά στην κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του Μουρίνιο να φτάνουν έως και ανενόχλητοι ως ένα σημείο, αλλά από ‘κει και πέρα το οι επαφές και τα σώματα των παικτών της Νιούκαστλ δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν κάτι καλό.

Ο Αλέξις Σάντσες ήταν πολύ δραστήριος αλλά εκείνος που δημιούργησε την μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν ο Αντονί Μαρσιάλ, με τον Γάλλο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας έπειτα από εξαιρετική πάσα του Νεμάνια Μάτιτς, αλλά τον Μάρτιν Ντουπράβκα να βάζει ωραία το αριστερό του πόδι για να προφυλάξει την εστία του.

Στην συνέχεια ο Ντουάιτ Γκέιλ πάτησε στα όρια της μεγάλης περιοχής της Γιουνάιτεντ και ο Κρις Σμόλινγκ τον γκρέμισε εντελώς άτσαλα, με τον παίκτη των γηπεδούχων να επιδιώκει ως ένα σημείο την επαφή αλλά αυτή να έρχεται επί της ουσίας πολύ φυσιολογικά. Πέναλτι, λοιπόν, που δεν δόθηκε για τις “καρακάξες”, που τα είχαν ήδη με την διαιτητική τετράδα για ένα κόρνερ που δεν τους δόθηκε ώστε να μεταφέρουν για λίγο περισσότερο την κατοχή μακριά από την περιοχή τους.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, για να έρθει το δεύτερο και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Αλέξις. Η Νιούκαστλ είχε ανέβει στον αγωνιστικό χώρο και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Χιλιανό να βγει μόνος του με την εστία, έπειτα από ωραία κάθετη του Ρομέλου Λουκάκου, ωστόσο καθυστέρησε πολύ να σταθεροποιήσει το κορμί του και όταν σούταρε από πλάγια θέση σίγουρος πως θα σκοράρει ο Τζαμάλ Λασέλ πρόλαβε να βάλει τον μηρό του και να σταματήσει την πορεία της μπάλας.

Στο 64’ ο Σμόλινγκ τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για θέατρο όταν σε προσπάθειά του να βγάλει την μπάλα από την άμυνα άνοιξε το κοντρόλ και στην συνέχεια βούτηξε για να μην χάσει την κατοχή, αλλά ήρθε και μια ακόμη βαριά τιμωρία (σ.σ ίσως και για τον άγαρμπο τρόπο με τον οποίο πήγε στη φάση του πρώτου ημιχρόνου) μιας και η έμπνευση του Γκέιλ να γυρίσει με τακουνάκι στον αμαρκάριστο Ματ Ρίτσι, έδωσε την ευκαιρία στη Νιούκαστλ ένα λεπτό αργότερα να πάρει το προβάδισμα.

Εξαιρετικό τελείωμα και ακόμη περισσότερο τρέξιμο από τους ποδοσφαιριστές του Ράφα Μπενίτεθ, που έκλεισαν με μανία όλους τους χώρους και δεν επέτρεψαν στην Γιουνάιτεντ να ισοφαρίσει. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των “κόκκινων διαβόλων” ήταν διπλή και ανήκε στον Μαρσιάλ, αλλά ο Γκέιλ έβαλε σε αμφότερες περιπτώσεις τα πόδια του και απομάκρυνε προ της γραμμής. Τον αντικατέστησε λίγο αργότερα ο Μπενίτεθ, με την εξέδρα να τον αποθεώνει.

Απίστευτο φινάλε στο ματς, με τον Ντουπράβκα να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο κάτω από την εστία, σφραγίζοντας την πολύ καλή εμφάνισή του με τρομερή επέμβαση στο τελευταίο δευτερόλεπτο των τεσσάρων λεπτών των καθυστερήσεων!

Τραυματίας αποχώρησε ο Πολ Πογκμπά, σε αυτήν που ήταν η πρώτη νίκη της Νιούκαστλ σε εντός έδρας παιχνίδι μετά από τέσσερις μήνες. Συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση για τον Μουρίνιο στο «St. James' Park», μιας και εξακολουθεί να μην έχει πάρει τρίποντο εκεί σε κανένα από τα παιχνίδια που έχει κοουτσάρει στην Πρέμιερ Λιγκ.