Μόνη ελπίδα του Βενγκέρ να κυνηγήσει πια το Europa League...

Ο Αρσέν Βενγκέρ μπορεί να απέκλεισε το ενδεχόμενο του να εστιάσει η Άρσεναλ στο Europa League αλλά με το χέρι στην καρδιά πιστεύει  κανείς πως έχει άλλη ρεαλιστική πιθανότητα για να είναι του χρόνου στο Champions League; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Μόνη ελπίδα του Βενγκέρ να κυνηγήσει πια το Europa League...

Ο Αλσατός τεχνικός λίγες μόλις ημέρες μετά την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στην Έβερτον, σαν μία μέρα της μαρμότας ξανάζησε μία από τα ίδια την τελευταία διετία απέναντι στην Τότεναμ. Όχι μόνο είδε τον Κέιν  να σκοράρει πάλι αλλά γενικά η εικόνα της Άρσεναλ απέναντι στους γείτονες της στο βόρειο Λονδίνο, ήταν αναιμική!

Εκπληκτικό είναι πως πριν από το ματς, η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε το Wembley από πλευράς φόρμας με το μέρος της! Εννιά συνολικά νίκες μετρούσε εκεί σε όλες τις εμφανίσεις της και σίγουρα ήταν καλύτερο αυτό το ρεκόρ από εκείνο της Τότεναμ φέτος αλλά μέσα στο γήπεδο αυτό εξαφανίστηκε. Η γηπεδούχος θα μπορούσε να κερδίσει με δυο ή τρία  γκολ διαφορά, αφού ο Τσεχ κρατούσε  τους κανονιέρηδες  στο παιχνίδι ωστόσο στο τέλος λίγο ήθελε ο Λακαζέτ να ισοφαρίσει!

Όπως και ο Ζοσέ Μουρίνιο ακριβώς ένα χρόνο πίσω, όταν παρά το αήττητο σερί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απομακρυνόταν αντί να πλησιάζει  την τετράδα, αποφάσισε να γυρίσει το ενδιαφέρον στην Ευρώπη, έτσι και ο Βενγκέρ πρέπει να κάνει το ίδιο! Αυτή την εβδομάδα, επιστρέφει την Πέμπτη η Άρσεναλ στα ματς της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας την έκπληξη την σεζόν την σουηδική Έστερσουντ. Πρέπει να συμβούν φοβερά πράγματα για να μην προκριθεί όποτε έπειτα η απόσταση μέχρι τον τελικό στη Λιόν είναι έξι παιχνίδια και δεν χρειάζεται να τα κερδίσεις όλα. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί είναι ο τελικός. Με επτά συν δυο ματς λοιπόν από δω και πέρα μπορείς να εξασφαλίσεις την συμμετοχή σου στην επόμενη χρονιά του Champions League κάτι που αντίστοιχες νίκες στο πρωτάθλημα δεν στο προσφέρουν. Εκεί εστίασε πέρσι ο Μουρίνιο και δικαιώθηκε, αφού η Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα έμεινε στην έκτη θέση.

Δεν είναι εύκολο, αν υπολογίσει κανείς πόσες καλές ομάδες υπάρχουν ακόμα στο Europa League, ωστόσο με την απόσταση από την Τότεναμ να είναι μεγάλη, την Λίβερπουλ και την Τσέλσι να είναι επίσης μπροστά της και να πρέπει να ξεπεράσει δυο από αυτούς μοιάζει αδύνατο για την Άρσεναλ να το πετύχει.

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι υπό πίεση και πάλι. Και παρότι υπάρχει άλλος ένας  χρόνος στο συμβόλαιο του, αν έρθει ο Μάιος και δεν έχει εξασφαλίσει την επιστροφή στην σπουδαιότερο διοργάνωση θα είναι ρεαλιστικό πια το σενάριο να σκεφτεί πως πρέπει να αποχωρήσει. Αν ωστόσο καταφέρει να το πετύχει μέσω τροπαίου και μάλιστα ευρωπαϊκού τότε θα έχει γυρίσει μια ακόμη φορά το χαρτί! Και ο ίδιος είναι πολύ έξυπνος για να μην το γνωρίζει!