Οι «καρακάξες» που... τρομάζουν τον Ζοσέ

Ο Ζοσέ Μουρίνιο το γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ στο γήπεδο της Νιούκαστλ σε παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ. Στην 27η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, παίρνει βαθιά ανάσα και πηγαίνει ξανά εκεί, ως κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μονάχα στο Λιγκ Καπ και το Κύπελλο επιβλήθηκε σε ματς κόντρα στις «καρακάξες»...  



Οι «καρακάξες» που... τρομάζουν τον Ζοσέ

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», παραμονές της αναμέτρησης με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ για την 27η «στροφή» της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, δεν φοβήθηκε ν' αναφέρει ότι γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος κάθε φορά που παρατάσσει τους ποδοσφαιριστές του μπροστά στο κοινό της Νιούκαστλ, αφού από το «St.James' Park» δεν έχει φύγει ποτέ με τους τρεις βαθμούς της νίκης, στις δύο θητείες του στην Τσέλσι, στην ιστορία της παρουσίας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, μετράει τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες μέχρι και το 2015, όταν και τον Δεκέμβρη εκείνου του έτους απομακρύνθηκε για δεύτερη φορά από την τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων, σε ένα κάκιστο πρώτο μισό της σεζόν, με τους «μπλε» να έχουν συμπεριληφθεί στα σενάρια του υποβιβασμού!

Στις 15/5/2005, στην πρώτη του... κρυάδα στην έδρα της Νιούκαστλ, ο Μουρίνιο πήρε έναν βαθμό με το τελικό 1-1 της Τσέλσι, ενώ τον Μάιο του 2006, ήρθε το πρώτο «χαστούκι» με το 1-0 που εξασφάλισε τη νίκη για τις «καρακάξες».

Η τελευταία του επίσκεψη στη συγκεκριμένη πόλη, στην πρώτη του θητεία στην Τσέλσι, σημειώθηκε τον Απρίλη του 2007, όταν τότε το παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί δίχως τέρματα.

Στην επιστροφή του στον πάγκο των Λονδρέζων, τους οποίους οδήγησε ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ προτού... τα κάνει μαντάρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησε με ήττα (2-0) στις 2/11/2013, συνέβη το ίδιο, τον Δεκέμβρη του 2014 όταν ο Παπίς Σισέ με δύο γκολ έδωσε στις «καρακάξες» το θετικό αποτέλεσμα (2-1) και το τελευταίο ματς του «special one» στο «St.James' Park» ως προπονητής της Τσέλσι, κατεγράφη στις 26 Σεπτέμβρη του 2015.

Τότε, οι Αγιόθε Πέρεθ και Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ είχαν δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στο σύνολο του Στιβ ΜακΚλάρεν μέχρι και τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ωστόσο, οι Λονδρέζοι αντέδρασαν και έφτασαν στο τελικό 2-2 χάρη σε τέρματα των Ραμίρες και Ντρογκμπά.

Βέβαια, υπάρχουν και δύο νίκες των «μπλε» στο συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά ήρθαν σε ματς για το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας. Στις 10/11/2004 οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-0 στην παράταση για την πιο υποβαθμισμένη διοργάνωση της χώρας, ενώ στις 20/2/2005, σημειώθηκε νίκη με σκορ 1-0 για τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.