Ντε Μπρόινε κερνάει, Αγουέρο... παραπίνει!

Με τον Αγουέρο να σημειώνει «καρέ» (48’, 53’, 78’, 90’) και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να καταγράφει χατ-τρικ... «σερβιρισμάτων» επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Λέστερ με σκορ 5-1 για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (3') για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, πριν ο Τζέιμι Βάρντι ισοφαρίσει προσωρινά στο 24ο λεπτό.



Ντε Μπρόινε κερνάει, Αγουέρο... παραπίνει!

Προσωπικά ρεκόρ άφησε πίσω του ο Σέρχιο Αγουέρο με τη σημερινή του εμφάνιση, αφού έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης που σημειώνει περισσότερα από 20 γκολ σε τέσσερις συνεχόμενες χρονιές από τη σύσταση της Πρέμιερ Λιγκ ενώ πρόκειται πλέον για τον μοναδικό που έχει πετύχει τουλάχιστον τέσσερα τέρματα σε έναν αγώνα για την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είναι επίσης η πρώτη φορά που βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε επτά διαδοχικά ματς ενώ η Σίτι συνεχίσει για 26ο παιχνίδι χωρίς ήττα στο «Έτιχαντ».

Το ματς:

Στο τρίτο μόλις λεπτό κατάφερε η ομάδα του Πεπ Γκουανρτιόλα να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των «αλεπούδων», αφού η σέντρα του Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν άφησε πολλά περιθώρια… αστοχίας στον Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος άνοιξε το σκορ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν διατηρήθηκε ωστόσο σε υψηλά επίπεδα, γεγονός από το οποίο επωφελήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αφού συνήλθαν από το πρώιμο σοκ, έφτασαν στην ισοφάριση όταν ο Βάρντι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Οταμέντι και αφού διένυσε κάποια μέτρα με την μπάλα εκτέλεσε τον Έντερσον (24’).

Η αντίδραση των «πολιτών» ήρθε ένα δεκάλεπτο αργότερα, με τον Σμάιχελ να αποκρούει το δυνατό πλάγιο σουτ του Ντε Μπρόινε ενώ στο 41ο λεπτό ο Στέρλινγκ ξεπέρασε τον Δανό γκολκίπερ αλλά το πλασέ του ανακόπηκε από τον Ντράγκοβιτς πριν καταλήξει για δεύτερη φορά στα δίχτυα της ομάδα του Κλοντ Πιέλ.

Τρία λεπτά χρειάστηκαν οι «citizens» και στο δεύτερο μέρος για να πανηγυρίσουν, αφού ο Ντε Μπρόινε βρήκε αυτή τη φορά τον Αγουέρο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς ο Αργεντινός να δυσκολευτεί ιδιαίτερα να «γράψει » το 2-1. Στο 53’ οι δυο τους διατήρησαν τους ρόλους τους και έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους ενώ στο 78’ ο Αγουέρο σημείωσε και το τρίτο του γκολ, εκμεταλλευόμενος στην αδράνεια της αντίπαλης άμυνας.

Στο 90' ήταν ξανά ο Κουν αυτός που ξεσήκωσε το γήπεδο με έναν «κεραυνό» που κατέληξε και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού στο βάθος της εστίας των «αλεπδούδων» ενώ νωρίτερα (62’), την επανεμφάνισή του πραγματοποίησε ο Ριάντ Μαχρέζ επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά την αποχή του από τις προπονήσεις λόγω της άρνησης των διοικούντων να τον παραχωρήσουν στη Σίτι κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι (81’ Στόουνς), Λαπόρτ, Γουόκερ, Ζιντσένκο (65’ Ντανίλο), Φερναντίνιο (80’ Φόντεν), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Λέστερ: Σμάιχελ, Μαγκουάιρ, Ντράγκοβιτς, Φουκς, Ολμπράιτον, Τσίλγουελ (62’ Ιεανάτσο), Εντιντί, Τζέιμς, Άντριεν Σίλβα (45’ Σίμπσον), Ντιαμπατέ (62’ Μαχρέζ), Βάρντι

Οι σκόρερ:

Στέρλινγκ 3’, Βάρντι 24’, Αγουέρο, 48’, 53’, 78’

Διαιτητής:

Μάικ Τζόουνς