Μουρίνιο: «Ο Πογκμπά είναι μέσος»

Για την κριτική που του έχει ασκηθεί όσον αφορά την χρησιμοποίηση του Πολ Πογκμπά και τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει μίλησε ο Ζοσέ Μουρίνιο, που δήλωσε πως για εκείνον ο Γάλλος είναι μέσος και πρέπει να κάνει όσες δουλειές απαιτούνται στην περιοχή που αγωνίζεται.



Μουρίνιο: «Ο Πογκμπά είναι μέσος»

«Μετά από τα σχόλια σημαντικών ποδοσφαιρικών προσώπων, μπερδεύτηκα. Για μένα box to box παίκτης σημαίνει box to box (δείχνοντας με τα χέρια από τη μία περιοχή στην άλλη).

Σημαίνει ότι πρέπει να αμυνθείς καλά, να έχεις την κατάλληλη φυσική κατάσταση, να είναι καλός στο σκοράρισμα, στην δημιουργία, στις κεφαλιές και μετά, όταν η ομάδα σου χάνει την μπάλα, να μπορείς να πας στην άλλη περιοχή. Τώρα ο κόσμος λέει ότι οι box to box πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από αμυντικά καθήκοντα. Αυτό δεν είναι box to box, αλλά box in the box και να μείνεις σε αυτήν την περιοχή.

Πιστεύω ότι στις μέρες μας, με μερικούς κριτικούς, μερικούς ατζέντηδες, κάποια μέλη των οικογενειών, πιστεύω πως η έννοια του box to box έχει αλλάξει. Αλλά αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι μέσοι. Και για μένα ο Πολ είναι μέσος. Δεν είναι αριστερό μπακ, δεν είναι επιθετικός. Δεν έχει σημασία ο σχηματισμός, πάντα θα είναι στο κέντρο. Μεταξύ εμού και του Πολ δεν υπάρχει σύγχυση. Είναι μέσος και αυτό είναι όλο. Και είναι δύσκολο να βρεις έναν μέσο με τις ικανότητές του. Έχει τα πάντα», το σχόλιό του.