Στη «μάχη» του Λονδίνου και με τα δύο «στρατόπεδα»

H Τότεναμ υποδέχεται το μεσημέρι του Σαββάτου (10/2) την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και το england365 κάνει μια αναδρομή στους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στις συγκεκριμένες «μάχες» φορώντας τη φανέλα και των δύο ομάδων.



Στη «μάχη» του Λονδίνου και με τα δύο «στρατόπεδα»

Λόρι Μπράουν (3 ματς με Τότεναμ/4 ματς με Άρσεναλ)

Αποτέλεσμα εικόνας για Laurie Brown (footballer)

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 61 του χρόνια το 1998, ήταν ο αυτός που «δημιούργησε» τη σχετική λίστα. Η Άρσεναλ τον απέκτησε από τη Νορθάμπτον το 1961 και παρέμεινε στους «κανονιέρηδες» για μια τριετία, προτού αποχωρήσει με προορισμό την Τότεναμ το 1964.

 

Ντέιβιντ Τζένκινς (1 ματς με Τότεναμ/2 ματς με Άρσεναλ)

Σχετική εικόνα

Προϊόν των ακαδημιών της Άρσεναλ, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 1967-68 όταν και αντιμετώπισε δύο φορές την Τότεναμ. Την αμέσως επόμενη χρονιά άλλαξε «σπίτι» και για μια τετραετία αγωνίστηκε για λογαριασμό των «spurs». Στις ελάχιστες εμφανίσεις του τέθηκε για μόλις μία φορά αντίπαλος των «κανονιέρηδων».

 

Τζίμι Ρόμπερτσον (8 ματς με Τότεναμ/1 ματς με Άρσεναλ)

Σχετική εικόνα

Ο πρώτος χρονικά, από τους δύο αυτής της λίστας που έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα για λογαριασμό και των δύο ομάδων. Σε 5,5 χρόνια παρουσίας στην Τότεναμ μέτρησε 182 ματς και 33 γκολ. Στα μέσα της σεζόν 1968-69 άφησε τους «spurs» για την Άρσεναλ και στο μοναδικό ραντεβού του με την πρώην πέτυχε γκολ.

 

Πατ Τζένινγκς (23 ματς με Τότεναμ/9 ματς με Άρσεναλ)

Σχετική εικόνα

Ο Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας είναι αυτός με τα περισσότερα ματς στη λίστα. Μετά από μόλις μία χρονιά στη Γουότφορντ, στα 19 του έγινε «σπιρούνι» το 1964 και υπερασπίστηκε την εστία της Τότεναμ σε 23 ντέρμπι με αντίπαλο την Άρσεναλ. Το 1977 πήρε μεταγραφή στους «κανονιέρηδες» και έως το 1985 αγωνίστηκε 9 φορές ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του.

 

Γουίλι Γιανγκ (3 ματς με Τότεναμ/8 ματς με Άρσεναλ)

Αποτέλεσμα εικόνας για Willie Young footballer

Ο Σκωτσέζος κεντρικός αμυντικός συστήθηκε στο βρετανικό ποδόσφαιρο με την Αμπερντίν. Το 1975 ο «Big Wilie» άφησε την πρώτη του αγάπη για την Τότεναμ, στην οποία παρέμεινε δύο σεζόν υπό τις οδηγίες του Τέρι Νιλ. Όταν ο τελευταίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ τον κάλεσε να τον ακολουθήσει και από το 1977 έως το 1981 αποτέλεσε βασική επιλογή στα μετόπισθεν των «κανονιέρηδων».

 

Σολ Κάμπελ (13 ματς με Τότεναμ/8 ματς με Άρσεναλ)

Αποτέλεσμα εικόνας για Sol Campbell

Ξεκίνησε την πορεία του από τα τμήματα υποδομής της Τότεναμ. Έγινε επαγγελματίας το 1992 και έως το 2001 αποτελούσε μία εξαιρετική επιλογή στην αμυντική γραμμή των «spurs». Παρά το γεγονός πως είχε δηλώσει πως ποτέ δεν θα αγωνιζόταν για λογαριασμό της «μισητής» Άρσεναλ, το καλοκαίρι του 2001 έγινε «κανονιέρης» και σε 8 ματς βρήκε απέναντί του την Τότεναμ.

 

Γουίλιαμ Γκαλάς (2 ματς με Τότεναμ/6 ματς με Άρσεναλ)

Αποτέλεσμα εικόνας για William Gallas tottenham arsenal

Ο Γάλλος αμυντικός έγινε αρχικά κάτοικος Λονδίνου για την Τσέλσι το καλοκαίρι του 2001. Μετά από μια πενταετία στους «μπλε», αποχώρησε με προορισμό την Άρσεναλ και τον Αύγουστο του 2010 άφησε τους «κανονιέρηδες» για τον τρίτο του «σπίτι» στην αγγλική πρωτεύουσα, το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

 

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (4 ματς με Τότεναμ/9 ματς με Άρσεναλ)

Αποτέλεσμα εικόνας για Emmanuel Adebayor tottenham arsenal

Ο δεύτερος και τελευταίος μέχρι σήμερα που έχει πετύχει γκολ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με τη φανέλα και των δύο αντιπάλων.  Τον Ιανουάριο του 2006 η Άρσεναλ προσέφερε στη Μονακό σχεδόν 3 εκατομμύρια λίρες για τον «μικρό Κανού». Με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μάντσεστερ Σιτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο επιθετικός από το Τόγκο κατέληξε αρχικά ως δανεικός (2011/12) στην Τότεναμ, από την οποία αποχώρησε το 2015. Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη μέσω της οποίας εξέφρασε το μίσος του για τους «κανονιέρηδες» και τον Αρσέν Βενγκέρ…