Από έναν βαθμό και συνεχίζουν…

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στη Κρίσταλ Πάλας και τη Νιούκαστλ για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μοχάμεντ Ντιαμέ (22’) το γκολ που άνοιξε το σκορ για τις «καρακάξες», με - πολύ αυστηρό - πέναλτι που κέρδισε ο Κρίστιαν Μπεντέκε ισοφάρισε ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς στο 55ο λεπτό.



Από έναν βαθμό και συνεχίζουν…

Χωρίς γκολ στο «Σέλχαρστ Παρκ» μετά από 11 αναμέτρησες και 876 αγωνιστικά λεπτά παραμένει φέτος ο Κρίστιαν Μπεντέκε ενώ για τον Μοχάμεντ Ντιαμέ αυτό ήταν το πέμπτο του γκολ στη σεζόν, με το σύνολο αυτών να έχει σημειωθεί σε εκτός έδρας παιχνίδια της Νιούκαστλ!

Το ματς:

Το παιχνίδι προσέφερε στους θεατές αρκετές συγκινήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές προϋποθέσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Στο 9ο μόλις λεπτό ο Κρίστιαν Μπεντέκε δεν κατάφερε υποδεχόμενος την κάθετη του Φαν Άανχολντ να νικήσει από θέση τετ-α-τετ τον Ντάρλοου, με τις «καρακάξες» να απαντούν στο 16ολεπτό με τον Πέρεθ, την προσπάθεια του οποίου σταμάτησε στον Χένεσεϊ.

Στο 22ο λεπτό το σκορ άνοιξε ο Ντιαμέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας στην εκτέλεση κόρνερ του Κένεντι, σκοράροντας προ κενής εστίας ενώ δύο πολύ μεγάλες φάσεις έως την ανάπαυλα κατέγραψαν οι «αετοί». Το κοντινό σουτ του Ζαχά με τη συμπλήρωση του ημιώρου κόντραρε στο σώμα του Γιέντλιν πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ενώ στο 43ο λεπτό το σουτ του ίδιου παίκτη κόντραρε και πάλι σε σώματα, πριν τελικά καταλήξει άουτ από το σώμα του Μπεντέκε, ο οποίος δεν κατάφερε-όντας ολομόναχος-να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα…

Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους το γκολ της ισφοράρισης και το βρήκαν στο 55ο λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μιλιβόγιεβιτς. Ο καταλογισμός του Μάρινερ ωστόσο σηκώνει συζητήσεις, αφού το τράβηγμα του Κλαρκ στον Μπεντέκε ίσως να μη δικαιολογεί την υπόδειξη της εσχάτης των ποινών. Η επόμενη σημαντική στιγμή του παιχνιδιού παρουσιάστηκε περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, όταν η όμορφη προσπάθεια του ΜακΆρθουρ ολοκληρώθηκε με ένα σουτ που πέρασε πάνω από την εστία του Ντάρλοου.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ομάδα του Χότζον ήρθε στο 88ο λεπτό, με τους Μπεντέκε και Καμπαγιέ να μην μπορούν να νικήσουν τον Κλαρκ πάνω στη γραμμή του τέρματος, αφού ο αμυντικός της Νιούκαστλ σταμάτησε με αυτοθυσία και τις δύο προσπάθειες, κρατώντας το βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του!

Οι συνθέσεις:

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Τόμκινς, Κέλι (45+2’ Σακχό), Φουσού-Μενσά, Φαν Άανχολντ, Καμπαγιέ, Μιλιβόγιεβιτς, Τάσουσεντ, ΜακΆρθουρ, Ζαχά, Μπεντέκε

Νιούκαστλ: Ντάρλοου, Λασέλς, Κλαρκ, Γιέντλιν, Ντάμετ, Ντιαμέ (66’ Χέιντεν), Σέλβι, Ρίτσι, Κένεντι (58’ Ατσού), Πέρεθ (80’ Μερίνο), Γκέιλ

Σκόρερς:

Ντιαμέ 22’, Μιλιβόγιεβιτς (Pen) 55’

Διαιτητής:

Άντρε Μάρινερ