Άρσεναλ-Έβερτον 4-0 (Ημίχρονο)

Με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει-από θέση οφσάιντ- το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ (37’) και τους Άαρον Ράμσεϊ (6’,19’) και Λοράν Κοσιελνί (14’) να βρίσκουν επίσης δίχτυα, προηγείται η Άρσεναλ της Έβερτον με σκορ 4-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο «Έμιρεϊτς» για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Άρσεναλ-Έβερτον 4-0 (Ημίχρονο)

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ξεκίνησε την αναμέτρηση με στόχο το γρήγορο  γκολ, το οποίο και βρήκε μόλις στο 6’, με τον Ράμσεϊ να ολοκληρώνει εύστοχα μια όμορφη επίθεση που εκδηλώθηκε από τους Εζίλ, Ομπαμεγιάνγκ και Μχιταριάν (ασίστ). Στο 14’ η εκτέλεση κόρνερ του Εζίλ βρήκε τον Μουσταφί, ο οποίος μετέφερε με κεφαλιά την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου περίμενε ο Κοσιελνί για το 2-0!

Το 2-0 σημείωσε και πάλι ο Ράμσεϊ με μακρινό σουτ του οποίο «έγραψε» με λίγη δόση τύχης αφού κόντραρε στο σώμα του Μανγκαλά πριν καταλήξει στα δίχτυα ενώ στο 27’ λίγο έλειψε ο Γουόλκοτ να… «ματώσει» τα δίχτυα της πρώην ομάδας του, όταν το σουτ που επιχείρησε ανακόπηκε από τον Μουστάφι… Στο 37’ ήρθε η στιγμή να ανοίξει λογαριασμό ως «gunner» ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μχιταριάν αλλά και την απροσεξία του βοηθού, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε πως ο Γκαμπονέζος βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Δοκάρι είχε ο Νάτσο Μονρεάλ δύο λεπτά αργότερα.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ, Ιγουόμπι, Μχιταριάν, Εζίλ, Ομπαμεγιάνγκ

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Μαρτίνα, Γουίλιαμς, Κιν, Μανγκαλά, Σνάιντερλεν, Γκέιγ, Γουόλκοτ, Μπολάσι, Νιάς