Ο πολύτιμος Φιρμίνο η σταθερή αξία για Κλοπ!

Ουδείς αναντικατάστατος. Στην περίπτωση όμως του Ρομπέρτο Φιρμίνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει ταυτιστεί με το «όπλο» που διαθέτει στη φαρέτρα του.



Ο πολύτιμος Φιρμίνο η σταθερή αξία για Κλοπ!

Ο Φιρμίνο, μετά και τη φυγή του Κουτίνιο, έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της επιθετικής τριάδας. Ο άσος της Λίβερπουλ σκοράρει, οργανώνει, «μοιράζει» παιχνίδι και γκολ, δημιουργεί ρήγματα και κενά στις αντίπαλες εστίες. Είναι με σιγουριά το πολυτιμότερο εργαλείο που διαθέτει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ. 

Με 19 γκολ και 10 ασσιστ σε όλες τις διοργανώσεις, έχει «κρεμάσει» τη φανέλα βασικού σπίτι του, με τον Γερμανό κόουτς να μην τον αποχωρίζεται απο την επιλαχούσα ενδεκάδα. 

Τη συνεισφορά του Βραζιλιάνου στο παιχνίδι των «κόκκινων» μαρτυρούν τα λόγια του Κλοπ. 

«Είναι πολύ σημαντικός. Δε σκοράρει όλη την ώρα, όμως τροφοδοτεί και πάλι τροφοδοτεί», τονίζει χαρακτηριστικά. 

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ δε θέλει επουδενί να σκέφτεται το σενάριο τραυματισμού ή ακόμη και μια ενδεχόμενη φυγή του 26χρονου επιθετικού. «Δουλεύει σαν άλογο», αναφέρει με ενθουσιασμό. 

Ο Φιρμίνο είναι ο «παίκτης-κλειδι» του Κλοπ, το γρανάζι στο ποδοσφαιρικό του πλάνο ή αλλιώς ο... precious που κρατά σα φυλαχτό! Και σίγουρα στην Λίβερπουλ κάνουν το σταυρό τους μην τυχόν και πάθει τίποτα αφού μετά τη φυγή του Στάριτζ οι μόνες άλλες λύσεις για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Ντάνι Ινγκς  και ο Ντομινίκ Σολάνκε που ωστόσο μεταξύ τους τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν πετύχει γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ!

Έλενα Χαριτάκη