Ξέγραψε πέντε χρόνια γκολ μέσα σε δύο εβδομάδες ο Βενγκέρ

Αλέξις Σάντσες, Ολιβιέ Ζιρού και Θίο Γουόλκοτ ήταν επί μια πενταετία οι πρώτοι σκόρερ της Άρσεναλ και πλέον όλοι τους αποτελούν παρελθόν από τον σύλλογο, με τον Αρσέν Βενγκέρ να επιβεβαιώνει και μέσω των στατιστικών την ριζική αλλαγή που έκανε στην επίθεσή του.



Ξέγραψε πέντε χρόνια γκολ μέσα σε δύο εβδομάδες ο Βενγκέρ

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, από την Άρσεναλ ήρθε και η εξίσου σημαντική που αφορούσε τον Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος θα παραμείνει κάτοικος «Emirates» για την ερχόμενη τριετία και εν αντιθέσει με τον Αλέξις σηματοδότησε και επισήμως την παραμονή ενός μεγάλου ονόματος στην ομάδα του Βενγκέρ.

Έχοντας και τον Χενρίκ Μχιταριάν ως νέα προσθήκη στο ρόστερ, ο Αλσατός θα αναζητήσει από άλλη οδό μια παραγωγική επίθεση, με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να ολοκληρώνει υπό κανονικές συνθήκες μια εξαιρετική επιθετική τετράδα. Από την frontline των «κανονιέρηδων», ωστόσο, θα λείψει σίγουρα μια άλλη παραγωγική τριάδα, με τους Γουόλκοτ, Ζιρού και Αλέξις να είναι αυτοί που τελείωναν μονίμως τα τελευταία πέντε χρόνια στην πρώτη θέση των σκόρερ της.

Συγκεκριμένα, ο Γουόλκοτ (σ.σ έφυγε νωρίς για την Έβερτον), είχε πετύχει μόνο μία φορά μέσα στην προηγούμενη πενταετία το κατόρθωμα αυτό, με τον νυν στράικερ της Τσέλσι και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ακολουθούν διαδοχικά από την σεζόν 2013-14 και μετά.

Μάλιστα δεν είναι το μοναδικό στατιστικό που εμφανίζει ενδιαφέρον, μιας και η τριάδα πέρυσι είχε πετύχει συνολικά το 59.7% των τερμάτων της Άρσεναλ στην σεζόν! Το αν έκανε καλά ο Αρσέν Βενγκέρ θα το δείξει το άμεσο μέλλον, με όποιες προσθήκες γίνουν και το καλοκαίρι.