Όταν η Γουίγκαν την… έκανε στη Σίτι (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Γουίγκαν στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους «λάτικς» να έχουν πάρει τον… αέρα των «πολιτών» και τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεχάσουν το ραντεβού τους στην αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση το Μάιο του 2013. Για τους δικούς τους λόγους η κάθε μία.



Όταν η Γουίγκαν την… έκανε στη Σίτι (video)

Πέντε χρόνια πριν, Μάντσεστερ Σίτι και Γουίγκαν είχαν συναντηθεί ξανά για το Κύπελλο, αντίπαλοι στον μεγάλο τελικό της σεζόν 2012/13! Η Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν το απόλυτο φαβορί, αλλά στην ιστορία έμεινε η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ!

Σε μια χρονιά που το φινάλε του πρωταθλήματος βρήκε τη Γουίγκαν να αποχαιρετά την Πρέμιερ Λιγκ, οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού φρόντισαν να γράψουν την πιο «χρυσή» σελίδα του κλαμπ, με την κεφαλιά του Μπεν Γουότσον να «σκοτώνει» τη Σίτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και να χαρίζει στην ομάδα του τον μοναδικό τίτλο της ιστορίας της…

Μάλιστα οι δύο ομάδες αντάμωσαν στο Κύπελλο Αγγλίας και την επόμενη σεζόν, με τη Γουίγκαν να το… κάνει και πάλι! Όντας στην Τσάμπιονσιπ, επικράτησε με σκορ 2-1 μέσα στο «Etihad» και πήρε αυτή την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί γνώρισε τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Άρσεναλ.

Πλέον η Γουίγκαν αγωνίζεται μία κατηγορία πιο κάτω και μένει να φανεί αν οι πρωτοπόροι της League One μπορούν να πράξουν κάτι ανάλογο για τρίτη συνεχόμενη φορά και να βάλουν στοπ στην «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρντιόλα που διεκδικεί φέτος τα πάντα!