Με στυλ στον επόμενο γύρο η Τσέλσι

Με τον Μίκι Μπατσουαγί να σκοράρει δις (31’, 44’) και τον Μάρκος Αλόνσο να «ζωγραφίζει» με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 72ο λεπτό επικράτησε η Τσέλσι της Νιούκαστλ με σκορ 3-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», κερδίζοντας δικαιωματικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο του FA Cup.



Με στυλ στον επόμενο γύρο η Τσέλσι

Οι «μπλε» παρέμειναν χωρίς ήττα για 11η διαδοχική εντός έδρας αναμέτρηση στο FA Cup ενώ η Νιούκαστλ μένει εκτός διοργάνωσης πριν τον πέμπτο γύρο από το 2006, μετρώντας πλέον πέντε διαδοχικούς αποκλεισμούς στη συγκεκριμένη φάση του τουρνουά.

Το ματς:

Το παιχνίδι απέκτησε από το πρώτο λεπτό έναν έντονο ρυθμό, ο οποίος δεν κατάφερε να αποφέρει τις μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, τουλάχιστον στα πρώτα 35 λεπτά του ματς. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στις «καρακάξες», όταν στο 26ολεπτό ο Χαϊνταρά σέντραρε μέσα στην περιοχή βρίσκοντας τον Σέλβι, η προβολή του οποίου δεν κατάφερε να νικήσει τον Καμπαγιέρο, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 31ο λεπτό ήρθε η ώρα των γηπεδούχων! Η μακρινή μπαλιά που επιχείρησε ο Πέδρο βρήκε τον Αζάρ, ο οποίος πάσαρε στον Αλόνσο και η ισχνή επαφή του Ισπανού έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπατσουαγί, ο οποίος δεν αστόχησε. 1-0! Και ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν επικίνδυνοι στις σποραδικές αντεπιθέσεις που πραγματοποίησαν, ήρθε το 44ο λεπτό για να εκτυλιχτεί άλλη μια όμορφη αντεπίθεση από τους «μπλε», την οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς με ολίγη δόση τύχης και πάλι ο Μπατσουαγί, αφού το σουτ που επιχείρησε κόντραρε πρώτα σε στα πόδια του Λάσκελς πριν η μπάλα καταλήξει με καμπύλη στα δίχτυα. Τουλάχιστον δύο μεγάλες επεμβάσεις κατέγραψε ο Καμπαγιέρο στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος τίποτα δεν έδειχνε να μεταβάλλει την εικόνα του ματς. Η Τσέλσι πατούσε με σιγουριά στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισε να ψάχνει γκολ και θέαμα. Η σέντρα του Ζαμπακόστα στο 55ο λεπτό βρήκε από τα 30 περίπου μέτρα τον Αλόνσι, ο οποίος δεν κατάφερε με μονοκόμματο σουτ να κερδίσει τον Ντάρλοου. Η συγκεκριμένη φάση θα μπορούσε ωστόσο να παρομοιαστεί με προειδοποίηση, αφού ο Ισπανός μπακ κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα με πανέμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 72ο λεπτό, διαμορφώνοντας την τελικό σκορ. 3-0!

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Κέιχιλ, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Ζαμπακόστα, Αλόνσο, Καντέ (78’ Αμπαντού), Ντρινκγουότερ, Αζάρ (73’ Μπάρκλεϊ), Πέδρο (81’ Χάτζον-Οντόι), Μπατσουαγί

Νιούκαστλ: Ντάρλοου, Λάσκελς, Κλαρκ, Μπεμπά, Μανκίγιο (80’ Μέρφι), Χαϊνταρά, Χέιντεν (83’ Ατσού), Σέλβι, Σαϊβέτ, Ρίτσι, Γκέιλ (64’ Χοσέλου)

Σκόρερς:

Μπατσουαγί 31’, 44’, Αλόνσο 72’

Διαιτητής:

Κέβιν Φρεντ