«Αεράτη» με... ορεξάτο Σάντσες η Γιουνάιτεντ!

Με τον Αλέξις Σάντσες να έχει απολογισμό μία ασίστ και να είναι αυτός από τον οποίο ξεκίνησε η φάση για το πρώτο γκολ, η Μάντσεστερ  Γιουνάιτεντ νίκησε 4-0 τη Γιόβιλ εκτός έδρας και προκρίθηκε από τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας!  



«Αεράτη» με... ορεξάτο Σάντσες η Γιουνάιτεντ!

Ο Χιλιανός επιθετικός ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο διάστημα που αγωνίστηκε και το πρόσημο από το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ ήταν θετικό. Από εκείνον ξεκίνησε η φάση από την οποία ο Ράσφορντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αμυντικής γραμμής της Γιόβιλ και άνοιξε το σκορ (41'), από εκείνον δόθηκε η ασίστ στον Ερέρα για το 2-0 στο 61'! Δραστήριος, λοιπόν, παρά τα αρκετά του λάθη ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, έντονες διαμαρτυρίες από τον Ζοσέ Μουρίνιο λόγω των… ύπουλων και σκληρών μαρκαρισμάτων που δεχόταν συνεχώς ο νεοαποκτηθείς άσος.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, η Γιουνάιτεντ μπορεί να μην θάμπωσε- στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα- με  την εμφάνισή της, αλλά δεν προβληματίστηκε. Είχε τον έλεγχο σε όλο το ματς και «χτύπησε» στα κατάλληλα σημεία για να φέρει την πρόκριση στο μέρος της. Το… κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στο 89' ο Λίνγκαρντ, με τον Λουκάκου να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιόβιλ: Κρίσιακ, Τζέιμς, Σόουονμι, Σμιθ, Ντίξον, Γκρέι, Γουινγκ (83' Σμιθ), Μπερντ (56' Μπράουνι), Γκριν (69' Φίσερ), Σούριτζ, Ζόκο

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Νταρμιάν, Λίντελεφ, Ρόχο, Σο, Ερέρα, Κάρικ, ΜακΤόμινεϊ, Μάτα (65' Λουκάκου), Ράσφορντ (88' Γκόμες), Αλέξις Σάντσες (72' Λίνγκαρντ)

Στο άλλο ματς της ημέρας για το Κύπελλο, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Ρέντινγκ με σκορ 3-1 και προκρίθηκε από τον 4ο γύρο της διοργάνωσης. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Νούχιου που σημείωσε δύο γκολ.