Λιγκ Καπ: Ο τελικός της πρωτιάς και των... πρωτάρηδων!

Εντυπωσιακός και πρωτόγνωρος αναμένεται ο φετινός τελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Σίτι, που απέκλεισε τη φιλότιμη Μπρίστολ, έμαθε την αντίπαλό της, με την Άρσεναλ να «πετά» εκτός την Τσέλσι. Οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για... Γουέμπλεϊ, με το ζευγάρι να παρουσιάζεται αμφίρροπο και να κρύβει ιδιαιτερότητες.



Λιγκ Καπ: Ο τελικός της πρωτιάς και των... πρωτάρηδων!

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ανοίξει λογαριασμό τα τελευταία έτη, κάνοντας συνήθεια πλέον την παρουσία της σε τελικούς. Οι «πολίτες» θα διεκδικήσουν το τρίτο Λιγκ Καπ επί εποχή Αράβων, μετά τις δύο κατακτήσεις του 2014 και 2016, ενώ έχουν άλλα δύο στην τροπαιοθήκη τους, από τα έτη 1970 και 1976. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει αναπτύξει σχέσεις αγάπης και συναισθηματικά έντονες με το Γουέμπλεϊ, που δείχνει να του ταιριάζει γάντι. Ο Πεπ   έχει... υψώσει ως παίκτης, το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1992, στο 1-0 της Μπαρτσελόνα με αντίπαλο τη Σαμπντόρια στο παλιό Γουέμπλεϊ και στο πιο πρόσφατο παρελθόν, εν έτει 2011, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Τσάμπιονς Λιγκ, ως προπονητής των Καταλανών, εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1.

Όσον αφορά την, έτερη διεκδικήτρια, Άρσεναλ, έχει να γευτεί τη δόξα του Λιγκ Καπ από το 1993, έχοντας κι'άλλη μία κατάκτηση, αυτή του 1987. Είναι ο όγδοος τελικός της ιστορίας της και ένας τίτλος που έχει διαφύγει από τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός έχει κατακτήσει επτά φορές το FA Cup και θα βρεθεί για τρίτη φορά στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης με την ήττα από τη Μπέρμιγχαμ το 2011 να του έχει σφηνώσει στο μυαλό! Πάντως ευελπιστεί να πάρει τον παρθενικό τίτλο του σε αυτή τη διοργάνωση μπαίνοντας μαζί με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Κενι Νταλγκλίς σε αυτό το κλειστό κλαμπ προπονητών που έχουν κατακτήσει Premier League και FA Cup μαζί με το Λιγκ Καπ στην καριέρα τους. 

Η αναμέτρηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι δύο ομάδες θα τεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωπες σε οποιοδήποτε τελικό. Ματς που δε χωρά προβλέψεις, αφού παράδοση εδώ απλά δεν...έχει!

Έλενα Χαριτάκη