Στον τελικό με ανατροπή η Άρσεναλ!

Το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας (Carabao Cup) «έκοψε» η Άρσεναλ, η οποία νίκησε με ανατροπή την Τσέλσι (2-1) στο «Emirates» και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα θα είναι αυτή που  διεκδικήσει, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, το τρόπαιο!  



Στον τελικό με ανατροπή η Άρσεναλ!

Οι «κανονιέρηδες» δεν πτοήθηκαν μετά το γρήγορο τέρμα του Αζάρ (7') και κατάφεραν χάρη στο αυτογκόλ του Ρούντιγκερ (12') και την κοντινή προβολή του Τζάκα (60') να φέρουν… τούμπα την αναμέτρηση!

Απογοήτευσε για ακόμη μία φορά η ομάδα του Κόντε, της οποίας δεν μέτρησε γκολ λόγω οφσάιντ στο 5', ενώ υπάρχουν και φωνές για αποβολή που δεν δόθηκε στον Μουστάφι στο δεύτερο ημίχρονο.

«Άνοστο» ντεμπούτο για Μπάρκλεϊ, από τις εξέδρες παρακολούθησε το ματς το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ, Χένριχ Μχιταριάν.

Ο μεγάλος τελικός του Λιγκ Καπ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έχει οριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου.

To ματς:

Δυνατό ξεκίνημα για την Τσέλσι. Στο 5' ο Πέδρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως- με την… παρέμβαση του VAR- το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Δύο λεπτά μετά, όμως, οι «μπλε» πήραν το προβάδισμα με το έξοχο πλασέ του Αζάρ και μπήκαν σε θέση οδηγού. Μοιραία, η Άρσεναλ έπρεπε να ρισκάρει. Πίεσε από την επόμενη κιόλας φάση και εν τέλει έφερε το ματς στα ίσα στο 12' με το αυτογκόλ του Ρούντιγκερ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μονρεάλ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Γερμανό αμυντικό και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το σφύριγμα για τη λήξη του ημιχρόνου, το ματς «άνοιξε». Σαφώς πιο επιθετικές οι δύο ομάδες σε σχέση με το προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και εκατέρωθεν καλές στιγμές για το επόμενο γκολ!

Τελικά αυτή που τα κατάφερε και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η Άρσεναλ, η οποία μπήκε… φουριόζα και- αφού γλίτωσε την αποβολή στο μαρκάρισμα το Μουστάφι- πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με το γκολ του Τζάκα (60') με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισμα του Λακαζέτ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή!

Όπως ήταν λογικό, η Τσέλσι υποχρεώθηκε να ρισκάρει. Ανέβασε τις γραμμές της, πίεσε, όμως η αλήθεια είναι ότι περισσότερο… απειλήθηκε, παρά μπόρεσε να προβληματίσει την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των «κανονιέρηδων». Όσες προσπάθειες και αν κατέβαλε ο Κόντε από τον πάγκο, όπως και οι ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο, δεν στάθηκαν αρκετές για να αποτρέψουν την ήττα- αποκλεισμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ελνένι, Τζάκα, Γουίλσιρ, Εζίλ, Ιγουόμπι (84' Ράμσεϊ), Λακαζέτ (84' Κολάσινατς).

Τσέλσι: Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόουσες (72' Ζαπακόστα), Μπακαγιόκο, Καντέ, Αλόνσο, Γουίλιαν (30' Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Πέδρο (65' Μπατσουαγί).