Ο πρώτος τελικός του Πεπ με τη Σίτι

Την παρουσία του στον πρώτο τελικό της καριέρας του με την Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε το βράδυ της Τρίτης (23/1) ο Πεπ Γκουαρντιόλα.



Ο πρώτος τελικός του Πεπ με τη Σίτι

Οι «πολίτες» επικράτησαν (3-2) της Μπρίστολ Σίτι και στον δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ και με τις δύο νίκες τους έκλεισαν θέση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που θα προκριθεί από την αποψινή «μάχη» της Άρσεναλ με την Τσέλσι.

Ο τελικός της 25ης Φεβρουαρίου θα είναι ο πρώτος στον οποίο θα συμμετέχει η Σίτι από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική της καθοδήγηση ο Γκουαρντιόλα, καθώς στην πρώτη του σεζόν ο Καταλανός δεν μπόρεσε να φτάσει πιο μακριά από τα ημιτελικά σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε.

Πέρυσι οι «πολίτες» (3οι στην Πρέμιερ Λιγκ) βρέθηκαν μια ανάσα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως στη φάση των «4» γνώρισαν τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Το 90λεπτο στο «Γουέμπλεϊ» είχε μείνει στο 1-1, με τους «κανονιέρηδες» να αφήνουν εκτός την ομάδα του Καταλανού τεχνικού με το γκολ του Σάντσες στο 101’.

Στο Λιγκ Καπ η πορεία της σταμάτησε αρκετά νωρίτερα, καθώς έμεινε εκτός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιεντ, με τον Μάτα να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα που έκρινε το ντέρμπι της πόλης στον 4ο γύρο του θεσμού (16).

Στους «16» είχε σταματήσει η «διαδρομή» της Σίτι και στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να επικρατεί 5-3 στο πρώτο ματς με τη Μονακό, αλλά να γνωρίζει την ήττα στο Πριγκιπάτο (3-1 οι γηπεδούχοι) και να επιστρέφει με κατεβασμένο κεφάλι στην Αγγλία…

Φέτος φυσικά τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ μοιάζει να είναι απλά το πρώτο βήμα σε μια σεζόν που η αρμάδα του Πεπ είναι έτοιμη να διεκδικήσει τα… πάντα!