«Βγαίνει» ο πρώτος φιναλίστ

Η Μάντσεστερ Σίτι θα προσπαθήσει να μην την «πατήσει», όπως το έπαθε η Γιουνάιτεντ κόντρα στη Μπρίστολ Σίτι και να κλείσει απόψε μια θέση στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Κατάμεστο αναμένεται να είναι το «Άστον Γκέιτ».



«Βγαίνει» ο πρώτος φιναλίστ

Οι «πολίτες» τα... χρειάστηκαν στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Έμειναν πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους, ισοφάρισαν με τον Ντε Μπρόινε στο 55’, όμως έπρεπε να περιμένουν έως τις καθυστερήσεις ώστε να έρθει ο Αγουέρο και να τους χαρίσει τη νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα άφησε πίσω της την ήττα από τη Λίβερπουλ και με το 3-1 επί της Νιούκαστλ (χατ-τρικ ο «καυτός» Αγουέρο) επέστρεψε στις επιτυχίες και διατήρησε την απόσταση από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 12 βαθμούς.

Από την πλευρά της η Μπρίστολ Σίτι δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Μετά τις 20/12 και την τεράστια νίκη-πρόκριση (2-1) επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Λι Τζόνσον μετρά μόλις μία νίκη σε έξι ματς πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει στην 5η θέση της Τσάμπιονσιπ. Στο κακό της σερί σε αυτό το διάστημα γνώρισε επίσης και τον αποκλεισμό από τη Γουότφορντ (3-0) στο Κύπελλο Αγγλίας.

Στα αγωνιστικά, η Μπρίστολ Σίτι θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ο’ Ντόουντα, Τέιλορ, Πισάνο και Χέγκελερ, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή των βασικών Φίλντινγκ (τερματοφύλακας) και Μπέικερ (στόπερ), με τον Λουκ Στιλ να παίρνει τη θέση κάτω από τα δοκάρια αν δεν προλάβει ο πρώτος. Η Σίτι δεν θα έχει απόψε στη διάθεσή της τους Ζέσους και Ντελφ, ενώ ο Γκουαρντιόλα δεν θέλει να ρισκάρει με τη συμμετοχή του Κομπανί.

Στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ δεν ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ μόνο στο 90λεπτο. Σε περίπτωση νίκης της Μπρίστολ Σίτι με διαφορά ένα γκολ (1-0, 2-1, 3-2…) το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση. Στο έξτρα ημίωρο ισχύει πάντως ο κανονισμός, κάτι που σημαίνει πως στο σενάριο του 1-0 (μετά τα 120 επτά) θα πάρουν την πρόκριση οι γηπεδούχοι και στο σενάριο του 3-2 οι φιλοξενούμενοι.  Η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στα πέναλτι αν η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρωθούν με το σκορ στο 2-1.