Το μόνο «έγκλημα» του Σίλβα ήταν το όχι στην Έβερτον!

Πόσες και πόσες φορές έχω αναφερθεί στο γεγονός πως στο ποδόσφαιρο είσαι πάντα τόσο καλός όσο το τελευταίο αποτέλεσμα σου! Στην περίπτωση του Μάρκο Σίλβα αυτό επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά αφού ο Πορτογάλος τεχνικός πλήρωσε το τελευταίο κακό διάστημα της Γουότφορντ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το μόνο «έγκλημα» του Σίλβα ήταν το όχι στην Έβερτον!

Πριν από δύο μήνες το όνομα του έπαιξε πολύ για την περίπτωση της διαδοχής του Ρονάλντ  Κούμαν στην Έβερτον. Η Γουότφορντ είχε εμποδίσει την ομάδα του Μερσεϊσάιντ από το να πλησιάσει τον τεχνικό της και ο ίδιος ο Σίλβα δεν θέλησε να κάνει το βήμα, παραιτούμενος, προτιμώντας να παραμείνει στον πάγκο των χόρνετς! Αποδείχτηκε ένα τεράστιο λάθος. Γιατί μπορεί η Γουότφορντ να είχε κάνει έως τα μέσα Νοεμβρίου το καλύτερο ξεκίνημα της σε πρωτάθλημα από το 1982-83 αλλά ήταν μαθηματικά βέβαιο πως αυτό δεν θα κρατούσε. Και η προϊστορία των ιδιοκτητών της ομάδας, στο θέμα της συμπεριφοράς τους προς τους προπονητές δεν ήταν ευοίωνη! 

Η άποψή μου και τότε, ήταν πως ο Σίλβα έχανε  μία μεγάλη ευκαιρία να κάτσει στον πάγκο ενός πολύ μεγαλύτερου συλλόγου με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και σαφέστατα με πιο οικογενειακό κλίμα από το τρελοκομείο που είναι η κατάσταση στο «Βίκαρετζ Ρόουντ». 

Δεν το τόλμησε, ενώ πολλοί  έλεγαν εκείνη την περίοδο πως θα ήταν άσχημη εικόνα  το να αφήσει την ομάδα τόσο νωρίς στην σεζόν τη στιγμή που τα πήγαινε  μια χαρά! 

Όλα αυτά προσωπικά τα ακούω βερεσέ! Όπως οι ομάδες δεν σκέφτονται τον προπονητή, όταν αποφασίζουν  να τον απολύσουν, έτσι κι ένας μάνατζερ πρώτα απ’ όλα πρέπει να βάζει τις προδιαγραφές που θα κάνουν τη δουλειά του καλύτερη! Ειδικά όταν δουλεύεις για μία οικογένεια όπως είναι ο Τζίνο Πότσο και ο πατέρας του ο Τζιαμπάολο που έχει και την Ουντινέζε οι οποίοι δεν σέβονται τους τεχνικούς τους και αυτό φάνηκε κυρίως στην περίπτωση πρόπερσι του Κίκε Φλόρες αλλά και του Ματσάρι. 

Για τον πορτογάλο τεχνικό είναι ένα πισωγύρισμα. Το καλοκαίρι βιάστηκε να υπογράψει στη Γουότφορντ τη στιγμή που τον ήθελαν και άλλες ομάδες, ενώ έμπειροι συμπατριώτες του τον συμβούλευαν να περιμένει την πρώτη απόλυση και να διαλέξει! Θα είχε την ευκαιρία είτε να πάει στην Έβερτον είτε στην Γουέστ Χαμ αν τους είχε ακούσει!

Πολύ καιρό χωρίς δουλειά πάντως δεν θα μείνει, αφού σύντομα θα δημιουργηθούν κενές θέσεις ειδικά όσο θα περνάει ο καιρός και ομάδες θα βρίσκονται ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό! Επίσης πιθανώς να προκύψει κάποια καλή πρόταση από μεγάλες ομάδες της Τσάμπιονσιπ.

Στην περίπτωση του πάντως, ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση πως από εκεί που είσαι καβάλα στ’ άλογο εύκολα βρίσκεσαι χωρίς δουλειά όταν δουλεύεις σε τέτοιο επίπεδο και στην Premier League δεν μπορούσε να υπάρχει εξαίρεση! Και αποδεικνύεται στην πράξη, πως το μόνο «έγκλημα» που έκανε όσο διάστημα πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της Γουότφορντ, ήταν το όχι που είπε στην Έβερτον!