Δεν το Κουν-άει από το +12...

Με σκορ 3-1 και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κουν Αγουέρο ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (34’, 63’ 83’), επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Νιούκαστλ στο «Έτιχαντ» για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, παραμένοντας στο +12 από τη δεύτερη της βαθμολογίας Γιουνάιτεντ.  Ο Τζέικομπ Μέρφι (67’) το γκολ που μείωσε προσωρινά σε 2-1 για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.



Δεν το Κουν-άει  από το +12...

Οι «citizens» έφτασαν με τη σημερινή τους νίκη την 21η διαδοχική τους επικράτηση απέναντι στη Νιούκαστλ, σερί που ιστορικά δεν έχουν να επιδείξουν ανάλογο, απέναντι σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ματς:

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν κατάφερε να φανεί απειλητική στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης και δεν είναι τυχαίο πως η μόνη αξιόλογη φάση μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο σημειώθηκε στο 18ο λεπτό, όταν δηλαδή το γκολ που σημείωσε ο Ραχίμ Στέρλινγκ μετά από όμορφη αντεπίθεση ακυρώθηκε-ορθώς- ως οφσάιντ.

Στο 32ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απασχολήσουν για πρώτη φορά τον Ντάρλοου, ο οποίος σταμάτησε με ευκολία το-εντός περιοχής-σουτ του Στέρλινγκ, για να έρθει ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Αγουέρο να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Ντε Μπόινε ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με ποσοστό κατοχής μπάλας στο 82%!

Στο δεύτερο μέρος οι «πολίτες» εισήλθαν με περισσότερη ζωηράδα, έβγαλαν τις φάσεις που ήθελαν για ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχαν με πέναλτι που δόθηκε σε μαρκάρισμα που πραγματοποίησε ο Μανκίγιο στον Στέρλινγκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγουέρο στο 62ο λεπτό, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στη συνάντηση.

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο ο Μέρφι εκμεταλλεύτηκε το ανέβασμα του Οταμέντι στο κέντρο αλλά και την ασίστι του Κλαρκ, ολοκληρώνοντας το τετ-α-τετ με ένα υπέροχο «σκάψιμο» για το 2-1. Στο 71’ η Σίτι παραλίγο να ανακτήσει το προβάδισμα των δύο τερμάτων με τον Ντάρλοου να αποσοβεί με τη βοήθεια και του δοκαριού το σουτ του Στέρλινγκ ενώ στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Ντιαμέ να βρίσκεται μια… ανάσα από το να φέρει το ματς και πάλι στα ίσα.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 83ο λεπτό, όπου ο Λερόι Σανέ πήρε την μπάλα και πρόσφερε θέαμα εις βάρος των αμυνομένων, πριν «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Αγουέρο, ο οποίος πέτυχε από το ύψος της μικρής περιοχής το χατ-τρικ και το 14ο τέρμα του απέναντι στις «καρακάξες» στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ…

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Στόουνς, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Σανέ (87’ Ντίαθ), Στέρλινγκ (86’ Μπ. Σίλβα), Αγουέρο

Νιούκαστλ: Ντάρλοου, Λάσκελς, Κλαρκ, Μανκίγιο (66’ Γιέντλιν), Ντάμετ, Ντιαμέ, Χέιντεν, Σέλβι, Μέφι, Ατσού (64’ Πέρεθ), Χοσέλου (76’ Γκέιλ)

Σκόρερς

Αγουέρο 34’, 63’ (p.), 83’, Μέρφι 67’

Διαιτητής:

Πολ Τίρνι