Η πρεμιέρα της «Αγίας Τριάδας» (video)

Σαν σήμερα το 1964 η ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «φιλοξενούσε» για πρώτη φορά την… «United Trinity». Μπόμπι Τσάρλτον, Τζορτζ Μπεστ και Ντένις Λο δίνουν στο «Χόθορνς» την πρώτη κοινή τους παράσταση απέναντι στη Γουέστ Μπρομ για το αγγλικό πρωτάθλημα.



Η πρεμιέρα της «Αγίας Τριάδας» (video)

Και φάνηκε με το καλημέρα ποια θα είναι η συνέχεια… Νίκη με σκορ 4-1 για την ομάδα του Μπάσμπι, με τον Λο να σκοράρει δις και τα άλλα δύο τέρματα να φέρουν τις υπογραφές των Τσάρλτον και Μπεστ. Ήταν μόνο τέσσερα από τα συνολικά 665 τέρματα που πέτυχαν οι τρεις τους με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων»…

Χρονικά, πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα βήματα του Τζορτζ Μπεστ αφού ο Τσάρλτον αγωνιζόταν στο κλαμπ από το 1952 ως ένας από τους μπέμπηδες του Μπάσμπι ενώ ο Ντένις Λο είχε γίνει κάτοικος Μάντσεστερ δύο χρόνια νωρίτερα (1962), ερχόμενος από την ιταλική Τορίνο έναντι του ποσού-ρεκόρ για την εποχή- των 115 χιλιάδων λιρών…

Τα επόμενα χρόνια οι τρεις τους υπήρξαν η αιχμή του δόρατος για τους «red devils» και συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968, το οποίο είναι και το πρώτο που κατακτήθηκε ποτέ από αγγλικό σύλλογο, δέκα χρόνια μετά την αεροπορικό δυστύχημα της Γιουνάιτεντ στο Μόναχο.

Σήμερα οι ανδριάντες τους «φιγουράρουν» αγκαλιά έξω από το «Ολντ Τράφορντ» για να θυμίζουν στους νεότερους πως ένας Άγγλος, ένας Βορειοϊρλανδός και ένας Σκωτσέζος έγραψαν κάποτε ιστορία ως μια από τις πιο δυνατές τριάδες που έχει δει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Απολαύστε τους...

Αποτέλεσμα εικόνας για best charlton law statue