Γλίτωσε το… έμφραγμα η Τσέλσι!

Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε η Τσέλσι για να περάσει το εμπόδιο της Νόριτς! Οι «μπλε» αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι από τα έντεκα βήματα και με σκορ 5-3  (1-1 κανονική διάρκεια) πήραν την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου! Εισιτήριο και για τη Σουόνσι που επιβλήθηκε της Γουλβς (2-1), εν αντιθέσει με την Μπόρνμουθ που υπέστη ήττα σοκ στην έδρα της Γουΐγκαν με σκορ 3-0 και έμεινε εκτός συνέχειας!  



Γλίτωσε το… έμφραγμα η Τσέλσι!

Για τους «μπλε» η αποστολή δεν ήταν τελικά τόσο εύκολη, κάτι που είχε φανεί από το προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0). Στις αρχές του αγώνα πίεσαν, έχασαν σημαντικές στιγμές - με κορυφαία το δοκάρι του Μπατσουαγί- όμως σταδιακά η απόδοσή τους έπεφτε. Πιο ανεβασμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς (55') με την κοντινή προβολή του Βέλγου επιθετικού, όμως και ενώ όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν την πρόκριση από τα 90', ήρθε το τέρμα του Λιούις στις καθυστερήσεις να παγώσει το «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Παράταση, λοιπόν, εκεί όπου η Τσέλσι ορθώς διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν της δόθηκε σε μαρκάρισμα πάνω στον Γουίλιαν! Η πίεση των παικτών του Κόντε συνεχίστηκε, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και… έβαζε stop σε όλα. Το πράγμα άρχισε να… στραβώνει με την αποβολή του Πέδρο στο 117' και του Μοράτα στο 120' , όμως στα πέναλτι οι μπλε αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι και πήραν τελικά την πρόκριση!

Στους άλλους επαναληπτικούς, η Σουόνσι επιβλήθηκε της Γουλβς με σκορ 2-1 και πήρε και εκείνη την πρόκριση! Στο 11' ο Αγιού άνοιξε το σκορ για τους Ουαλούς, όμως στην επανάληψη - και συγκεκριμένα στο 66' - η Γουλβς απάντησε με τον Γιότα, για να έρθει τρία λεπτά μετά ο Μπονί να… επαναφέρει την τάξη και να χαρίσει στους γηπεδούχους το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η μόνη, λοιπόν, από τις εκπροσώπους της Πρέμιερ Λιγκ που αποχαιρέτησε τον θεσμό ήταν η Μπόρνμουθ, η οποία υποτάχθηκε με σκορ 3-0 στην έδρα της Γουΐγκαν (πρωτοπόρος της Λιγκ 1)! Ο Μόρσι στο 9' και οι Μπερν - Έλντερ σε διάστημα τριών λεπτών (73' και 76') έριξαν στο καναβάτσο τους «cherries» και πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση!