Μπορεί η Γιουνάιτεντ να «πιάσει» τη Σίτι; Πάντως έχει ξαναγίνει!

Το αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο, με την ήττα της στο ¶νφιλντ από τη Λίβερπουλ με 4-3. Συνδυαστικά, με την εύκολη επικράτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Στόουκ, η διαφορά μεταξύ τους μειώθηκε στους 12 βαθμούς. Είναι οι 15 αγωνιστικές αρκετές, προκειμένου να αλλάξουν τα σχέδια για το ποιος θα πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ;



Μπορεί η Γιουνάιτεντ να «πιάσει» τη Σίτι; Πάντως έχει ξαναγίνει!

Η ιστορία στην Αγγλία έχει να μαρτυρά πως κάτι αντίστοιχο έχει επαναληφθεί παλαιότερα και ως γνωστόν το παρελθόν είναι το μέλλον του παρόντος. Ανατροπές, με τους συλλόγους να βρίσκονται στους μείον 12 βαθμούς από την κορυφή και εν τέλει να πραγματοποιούν εκρηκτικό δεύτερο γύρο και να κατακτούν το πρωτάθλημα, δίνουν ελπίδες στους «κόκκινους διαβόλους». 

Μάλιστα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που το κατάφερε τη σεζόν 1995-1996, αν και βρισκόταν τέτοια εποχή στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα δώδεκα βαθμούς από τη  Νιουκάστλ του Κέβιν Κίγκαν που έμοιαζε ικανή να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1927. Η πορεία της άρχισε να φθίνει μετά τον Ιανουάριο, με τους «κόκκινους διαβόλους» να «κλείνουν» την ψαλίδα. Η Γιουνάιτεντ κέρδισε στα 12 από τα τελευταία 15 ματς  και οι «καρακάξες» δεν άντεξαν την πίεση, χάνοντας στα πέντε από  τα 8 τελευταία ματς. Έτσι  το πρωτάθλημα, πήγε στη Γιουνάιτεντ με τέσσερις βαθμούς διαφορά.

Μετά από δύο έτη, τη σεζόν 1997-1998, ήταν η σειρά της ομαδας του Φέργκιουσον να «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα. Τι κι'αν βρίσκονταν 7 βαθμούς μπροστά από την Τσέλσι και 12 πιο πάνω από την 6η ¶ρσεναλ που είχε ένα ματς λιγότερο; Ο σύλλογος του Αρσέν Βενγκέρ πήρε κυριολεκτικά μπρος μετά τα τέλη Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς και με 10 σερί νίκες κάλυψε τη διαφορά και η ¶ρσεναλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας και πάλι μετά το 1991. 

Τρίτη και πιο εντυπωσιακή περίπτωση αυτό που πέτυχε η Σίτι απέναντι στη Γιουναιτεντ το 2011-12.Οι οκτώ βαθμοί που χώριζαν τις δυο ομάδες την 1η Απριλίου εξανεμίστηκαν μέσα σε 32  βράδια! Η Γιουνάιτεντ έκανε δυο ήττες και μια ισοπαλία, η Σίτι κέρδιζε τα δικά της παιχνίδια μεταξύ των οποίων και το μεταξύ τους με γκολ του Κομπανί και μέχρι το φινάλε  πήγαν μαζί! Ο Αγουέρο με το ιστορικό τέρμα εναντίον της  ΚΠΡ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έδινε στη Σίτι το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1968. 

Η ιστορία έχει δείξει  πως τα «θαύματα» είναι μέσα στο παιχνίδι και ειδικά τα ποδοσφαιρικά  είναι αυτά που ομορφαίνουν το παιχνίδι! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει τα φόντα, κυρίως λόγω φανέλας, να «τρέξει» τις επόμενες αγωνιστικές, αρκεί η Σίτι να κάνει κάποιες «στάσεις» για ξεκούραση, προκειμένου να την προλάβει. Σαν το λαγό με τη χελώνα ένα πράγμα. Τα παραμύθια τελικά είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή... ενίοτε και την ποδοσφαιρική.

Έλενα Χαριτάκη