Σαν τις προηγούμενες, ήταν μόνο μια ήττα

Το σερί της Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ έλαβε τέλος, με την Λίβερπουλ να γίνεται η πρώτη ομάδα που κερδίζει την αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο πρωτάθλημα και μόλις η δεύτερη που καταφέρνει να την κερδίσει φέτος μετά την Σαχτάρ για το Champions League. Κι αν η νίκη για τους «κόκκινους» είναι υψίστης σημασίας, για τους «πολίτες» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... μόνο μια ήττα αν λάβουμε υπόψιν όσα έχουν πετύχει έως τώρα. Γιατί όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις άλλων ομάδων, το ταξίδι ήταν υπέροχο.



Σαν τις προηγούμενες, ήταν μόνο μια ήττα

Θεωρητικά, το τρόπαιο έχει κλειδώσει για Μάντσεστερ μεριά με τον Καταλανό τεχνικό να έχει αριστεύσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και με... κρυφό όπλο την ανάκτηση της κατοχής της μπάλας στην «δεύτερη μπαλιά» (second ball) πάει για έναν... σβηστό θρίαμβο.

Στην πορεία προς την δόξα, η οποία φυσικά συνεχίζεται ακόμη και σε πολλές στροφές της θα είναι απότομη, η Σίτι δημιούργησε το εύλογο ερώτημα, μπορεί να το κάνει αήττητη μετά την Άρσεναλ; Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μοναδική απώλεια παρέμενε το Χ με την άλλη ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, την Έβερτον, και η ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας, για να έρθει το καταραμένο για εκείνη «Άνφιλντ» και το εντυπωσιακό 4-1 από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, το οποίο στην συνέχεια μάζεψε στο τελικό 4-3.

Πρώτη ήττα, λοιπόν, μετά από 22 ματς από την αρχή του πρωταθλήματος (23η αγωνιστική) αλλά και η πρώτη γενικά στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 30 διαδοχικά ματς με αρχή το αμέσως επόμενο από την ήττα με σκορ 2-1 από την Τσέλσι στις 5 Απριλίου του 2017. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, όπως προαναφέρθηκε, οι μοναδικές απώλειες ήρθαν με τις ομάδες του Μέρσεϊσαϊντ και την Κρίσταλ Πάλας ενώ το κοντέρ έγραψε 64 γκολ ενεργητικό.

Επιτεύγματα που σίγουρα θα μνημονεύονται αρκετά χρόνια μετά, όπως η άπιαστη -τουλάχιστον για φέτος- αήττητη κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από την Άρσεναλ πριν από σχεδόν μία δεκαπενταετία (2003-04) όταν έκανε μια σεζόν αήττητη και γενικά ηττήθηκε για πρώτη φορά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0 έπειτα από 49 ματς. Άλλες εποχές για τον Αρσέν Βενγκέρ, που είχε καταφέρει να φτάσει στην μεγάλη κατηγορία περισσότερα αήττητα ματς από τη Νότιγχαμ Φόρεστ του 1977, η οποία πριν την ήττα με σκορ 2-0 από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» είχε φτάσει 42 σερί αγώνες δίχως κόκκινο στο πινακάκι της.

Μέχρι το επόμενο...

Με την δική του ομάδα, κομμένη και ραμμένη ακριβώς στα γούστα του, ο Πεπ σταμάτησε στα 23 παιχνίδια χωρίς ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ, μένοντας δύο μακριά από το να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ, τουλάχιστον όσον αφορά την πόλη του Μάντσεστερ, με την Γιουνάιτεντ να διατηρεί και φέτος το καλύτερο μεταξύ τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φτάνουν στην 26η αγωνιστική για να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα (2-1 από την Γουλβς) στο πρωτάθλημα.

Βεβαίως δεν είναι οι μοναδικές φορές που ο κόσμος μιας ομάδας ξεχνάει τι πάει να πει να χάνει, με την Λίβερπουλ νωρίτερα (1987-89) να χάνει για παρθενική φορά την 30η αγωνιστική από την Έβερτον στο ντέρμπι της πόλης (1-0) και την Λιντς ακόμη πιο πίσω (1973-74) να ηττάται ακριβώς την ίδια αγωνιστική από την Στόουκ με το εντυπωσιακό 3-2.

Και τώρα... ευθεία

Όπως κάθε προηγούμενο σερί στο οποίο μπήκε τέλος, έτσι και αυτό έχει την σημασία του για την ομάδα που καλείται να το διαχειριστεί, μιας και πλέον η Σίτι καλείται να τα αφήσει πίσω της όλα αυτά, να κρατήσει τον όμορφο κύκλο ως έναν από τους πιο επιτυχημένους της ιστορίας της, και να επικεντρωθεί στο να τελειώσει την δουλειά αλλά και να φέρει εάν είναι δυνατόν σε έναν δύσκολο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και μια επιτυχία εκτός συνόρων για το αγγλικό ποδόσφαιρο.