Στο «Άνφιλντ» η Σίτι... υποφέρει!

Την αρνητική παράδοση που συνοδεύει τις επισκέψεις της επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ καλείται να αφήσει πίσω της σήμερα (στις 18:00) η Μάντσεστερ Σίτι με αντίπαλο τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», ώστε να συνεχίσει την αήττητη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα...  



Στο «Άνφιλντ» η Σίτι... υποφέρει!

Έναν σημαντικό «σκόπελο» καλείται να ξεπεράσει απόψε το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα, στην προσπάθεια του να διατηρήσει το αήττητο σερί του στην φετινή κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ!

Διότι ναι μεν η Λίβερπουλ ως αντίπαλος βάζει συχνά... τρικλοποδιές στην Μάντσεστερ Σίτι και θέλει να πάρει μια μικρή ρεβάνς για το εις βάρος της 5-0 του περασμένου Σεπτέμβρη, ωστόσο, όταν αγωνίζεται στην έδρα της, έχει έναν λόγο παραπάνω να ελπίζει σε κάτι θετικό απέναντι στους «πολίτες», όπως δείχνει και η μέχρι πρότινος προϊστορία των μεταξύ τους ματς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από το 1992 λοιπόν και έπειτα, εξαιρώντας την τετραετία απ' το 1996 μέχρι και το 2000, διάστημα κατά το οποίο οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ απουσίαζαν από την πρώτη τη τάξει κατηγορία, η Λίβερπουλ μετράει απέναντι τους – σε σύνολο 20 παιχνιδιών – 14 νίκες, ενώ τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η μοναδική φορά που ο σύλλογος του Μάντσεστερ κατάφερε να δραπετεύσει από το «Άνφιλντ» με τους τρεις βαθμούς της νίκης, χρονολογείται την σεζόν 2002/03, και συγκεκριμένα στις 3/5, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον (τέως «κόκκινο») Νικολάς Ανελκά. Οι «reds» είχαν προηγηθεί χάρη σε τέρμα του Μίλαν Μπάρος, όμως τα δυο γκολ του Γάλλου σέντερ φορ ανέτρεψαν εν τέλει το σκορ υπέρ της Σίτι (1-2).

Έκτοτε, ακολούθησαν άλλα 13 παιχνίδια... «ανομβρίας», με τελευταίο αυτό της 31ης Δεκεμβρίου του 2016, όταν και η κεφαλιά του Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ έδωσε την ευκαιρία στον Γιούργκεν Κλοπ να πανηγυρίσει για πρώτη φορά σε αναμέτρηση που είχε απέναντι του τον Πεπ Γκουαρντιόλα στο Νησί.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι το «Άνφιλντ» αποτελεί τη μοναδική έδρα, κατά την οποία η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει φύγει με νικηφόρο αποτέλεσμα όσο καιρό εκείνη βρίσκεται στην κατοχή των Αράβων, από το 2008 και μετά. Το εν λόγω έτος αποτελεί αναμφίβολα καίριο σημείο για την αγωνιστική εκτόξευση των «πολιτών», αφού με την πάροδο των χρόνων μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι των τίτλων, κερδίζοντας μάλιστα εκείνους των περιόδων 2011/12 και 2013/14, αλλά και βάζοντας ήδη τα θεμέλια για να φέρουν στο Μάντσεστερ και τον φετινό! Μέσα σε αυτά τα οκτώ και πλέον έτη, έχουν καταφέρει να πάρουν τουλάχιστον μια νίκη σε κάθε έδρα που έχουν αγωνιστεί (σε ντέρμπι το έκαναν φέτος τόσο στο «Ολντ Τράφορντ» όσο και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» νωρίτερα), με την ιστορική έδρα των «κόκκινων» να αποτελεί το μοναδικό... απόρθητο κάστρο στην Αγγλία!