Από την τεσσάρα, στις μεγάλες προσβολές...

Ατάκες και τοποθετήσεις που συνεχώς έριχναν λάδι στη φωτιά. Ο Ζοσέ Μουρίνιο κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χαρακτηριστεί έως και ... κομπλεξικός στην υπόθεση με τον Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι απέναντί του είχε έναν «εχθρό», φροντίζοντας όμως κάθε φορά να χειρίζεται την κατάσταση με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον εαυτό του...  



Από την τεσσάρα, στις μεγάλες προσβολές...

Από εκείνον τον Οκτώβρη του 2016, όταν και συναντήθηκαν πρώτη φορά σε αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017, όπου πλέον ο «πόλεμος» μεταξύ τους μαίνεται, οι Μουρίνιο και Κόντε έχουν δώσει ουκ ολίγες απαντήσεις ο ένας στον άλλον κάθε φορά που οι κουβέντες τους είχαν υπόνοιες και συγκεκριμένο αποδέκτη...

Ο Πορτογάλος κόουτς, θεώρησε μεγάλη ασέβεια προς το πρόσωπό του τον τρόπο με τον οποίο ο Ιταλός... πανηγύριζε (!) τα τέσσερα γκολ της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στην πρώτη τους κόντρα. 

Τότε, με τη λήξη της αναμέτρησης του είχε πει ότι ήταν απρέπεια τα όσα έκανε σε ένα ματς με τόσο ευρύ σκορ και θα του το... δικαιολογούσε αν τα πάντα κρίνονταν από ένα καθοριστικό γκολ. Όχι με τέσσερα...

Η αναμέτρηση των «μπλε» με τους «κόκκινους διαβόλους» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας της σεζόν 2016-2017 και η κόκκινη κάρτα του Άντερ Ερέρα από το πρώτο ημίχρονο, έκαναν τον Ζοσέ Μουρίνιο να γεμίσει ακόμα περισσότερο με ... εχθρικά συναισθήματα για τον Κόντε. Ο Ισπανός χαφ της Γιουνάιτεντ αποβλήθηκε για δύο φάουλ στον Εντέν Αζάρ, ο οποίος σ' εκείνο το παιχνίδι ανταπεξήλθε στο... ξύλο από τους αντιπάλους του και ο Πορτογάλος είχε αναφέρει:

«Δεν μιλάω για την κόκκινη γιατί αυτό το παιχνίδι το αναλύεις μέχρι την κόκκινη κάρτα και μετά από αυτή την κόκκινη κάρτα. Άλλες που κάρτες που έπρεπε να δοθούν, δεν δόθηκαν...». Αυτές οι δηλώσεις είχαν απάντηση από πλευράς τεχνικού των Λονδρέζων, που με τη σειρά του είχε να πει: «Δεν μπορούσε να παίξει ο Αζάρ με αυτό τον τρόπο. Όλοι το είδαν και μπορούν να βγάλουν το συμπέρασμά τους».

Το καλοκαίρι πριν από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν, ο Αντόνιο Κόντε ξεκαθάρισε ότι η Τσέλσι απαγορεύεται να τερματίσει ξανά στη 10η θέση, στην οποία έφτασε το 2016 μετά από το καταστροφικό πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου που οδήγησε στην δεύτερη απόλυση της καριέρας του Μουρίνιο από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Ακόμα κι αυτό, το τόσο λογικό, μάλλον ενόχλησε τον «special one», που βρήκε άσχημο τρόπο να «αντεπιτεθεί» και σχολίασε: «Θα μπορούσα να απαντήσω με διαφορετικούς τρόπους, αλλά δεν θα ... χάσω και τα μαλλιά μου για τον Κόντε».

Η πρώτη φορά που ο Ιταλός σκέφτηκε και δήλωσε δημόσια ότι ο προκάτοχός του στον πάγκο των Λονδρέζων ίσως να μην έχει... ξεπεράσει ό,σα συνέβησαν, ήταν τον Οκτώβρη του 2017. Με τον Μουρίνιο να προσπαθεί να μειώσει τον συνάδελφό του σχετικά με τη... γκρίνια για τις απουσίες παικτών και τα προβλήματα τραυματισμών στην Τσέλσι, ο τεχνικός των Πρωταθλητών τόνισε: «Μάλλον πρέπει να κοιτάξει την ομάδα του και τη δουλειά του, όχι τι γίνεται στην Τσέλσι...».

Όλα κορυφώθηκαν τις τελευταίες μέρες...

Ο Αντόνιο κλήθηκε να τοποθετηθεί για σχολιασμό που έκανε ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφορικά με... συμπεριφορά κλόουν στον πάγκο, με τον δημοσιογράφο να του αναφέρει πως οι «μπηχτές» αφορούσαν εκείνον και τον Γιούργκεν Κλοπ. «Κάποιοι ξεχνούν εύκολα, μάλλον ο Ζοσέ μιλούσε για τον εαυτό του και όσα έκανε στο παρελθόν». 

Λίγο μετά τη νίκη (2-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ντέρμπι Κάουντι για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Πορτογάλος τεχνικός ενημερώθηκε για την απάντηση του ομολόγου του και αφού πρώτα θέλησε να ξεκαθαρίσει πως: «Εσείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από εμένα και από εκείνον γιατί καταλάβατε πολύ λάθος την τοποθέτησή μου », συνέχισε λέγοντας: «Δεν χρειάζομαι τον προπονητή της Τσέλσι να μου πει ότι έκανα λάθη στο παρελθόν και ότι θα κάνω λάθη στο μέλλον. Τουλάχιστον εγώ δεν θα τιμωρηθώ ποτέ για στήσιμο αγώνων»!

Η αναφορά του, είχε να κάνει για την ιστορία του 2012, όταν ο νυν προπονητής της Τσέλσι κρίθηκε ένοχος για υπόθεση που είχε προηγηθεί κατά δύο χρόνια από εκείνη την ημερομηνία, για στημένα παιχνίδια.

Κατηγορήθηκε πως ενώ βρισκόταν στον πάγκο της Σιένα, τη σεζόν 2010 - 2011 στη Serie B, δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για όσα είχε ακούσει και μάθει περί χειραγώγησης παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για 10 μήνες. Από αυτούς, εξέτισε μονάχα τους τέσσερις και το 2016 απαλλάχθηκε παντελώς.

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να απαντήσεις σε τέτοιου είδους σχόλια γιατί πιστεύω ότι όταν ένα άτομο έχει στόχο να επιτεθεί σε κάποιον και να τον προσβάλει, τότε αυτό το άτομο είναι... μικρός ως άνθρωπος. Όλοι μας τον ξέρουμε πολύ καλά και από αυτά που έχει δείξει στο παρελθόν. Είναι ο ίδιος.

Δεν με ενοχλεί όλο αυτό, αυτός είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα πράγματα. Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη. Επαναλαμβάνω, όταν επιτίθεσαι και προσβάλεις κάποιον, τότε είσαι μικρός άνθρωπος. Η ζωή συνεχίζεται και θα είναι μια καλή ευκαιρία όταν θα παίξουμε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καθίσουμε σε ένα δωμάτιο και να τα ξεκαθαρίσουμε» δήλωσε σε ένα είδους ξέσπασμα ο Κόντε που ακόμα και τη στιγμή που μίλησε πιο άσχημα από ποτέ για τον Μουρίνιο, έδειξε ότι προτίθεται να το συζητήσουν και να βάλουν ένα τέλος.

Βέβαια, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου ημιτελικού με την Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ, το βράδυ της Τετάρτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Ιταλός δίχως πολλά – πολλά, είπε: «Σας φαίνομαι για άνθρωπος που μετανιώνει για όσα λέει; Όχι δεν είναι τέτοιος... Έχουμε πει και οι δύο πολλά πράγματα, αλλά θέλησε να μιλήσει και με πολύ πιο βαριές κουβέντες. Δεν έχει να κάνει με τις ομάδες μας. Πλέον το θέμα είναι καθαρά προσωπικό. Είναι μεταξύ εμού κι εκείνου. Θα δούμε τι θα γίνει μεταξύ μας στο μέλλον...».