Οι αριθμοί «φωνάζουν» Μαχρέζ για αντι-Κουτίνιο!

Η Λίβερπουλ «ψάχνεται» για αντικαταστάτη του Κουτίνιο, με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να βρίσκεται στο «στόχαστρο». Και οι αριθμοί του Αλγερινού αποτελούν τον καλύτερο οιωνό μιας και «μαρτυρούν» πως είναι ικανός να υπερκαλύψει το κενό του Βραζιλιάνου.  



Οι αριθμοί «φωνάζουν» Μαχρέζ για αντι-Κουτίνιο!

Η αξιομνημόνευτη χρονιά του 2015-16, που «έστεψε» τη Λέστερ πρωταθλήτρια Αγγλίας, ήταν η περίοδος  που ο Μαχρέζ, όπως και αρκετοί παίκτες από το έμψυχο δυναμικό της, έγιναν  πόλος έλξης πολλών ομάδων. Ο Αλγερινός διανύει την τεταρτη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και παραμένει πιστός στις «αλεπούδες», αν και λίγο έλειψε το καλοκαίρι να συμφωνήσει με τη Ρομα. Πληροφορίες του καναλιού BEIN Sports αναφέρουν ότι η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή είναι διατεθειμένη να του  δώσει  τη δυνατότητα για το κάτι παραπάνω.

Από τον Αύγουστο του 2015, όταν και ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό παραμύθι της «Σταχτοπούτας» Λέστερ, μέχρι και τη φετινή σεζόν, ο Μαχρέζ έχει σκοράρει 30 φορές, μία στατιστική ανάγνωση που βρίσκει τον Κουτίνιο πιο χαμηλά στη λίστα, με 28 γκολ, ενώ τεσσερα λιγότερα (26) έχει ο Αζάρ της Τσέλσι. Επίσης, ο Αλγερινος Που την προπέρσινη σεζόν είχε αναλάβει την κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος στην ψηφοφορία των συναδέλφων του,έχει καταγράψει 21 ασσιστ, με τον Βραζιλιάνο -πρώην σταρ της Λίβερπουλ- να υπολείπεται κατά τρεις (έχοντας 18) και τον Βέλγο μέσο των «μπλε» να βρίσκεται αρκετά πιο πίσω με 10.

Ο 26χρονος χαφ, που αποτελει βασικό και αναντικατάστατο γρανάζι της Λέστερ, περνά από το «μικροσκόπιο» του Κλοπ, που αναζητά νέο «όπλο» στη φαρέτρα του. Τα στατιστικά του Μαχρέζ αποδεικνύουν πως όχι μόνο είναι έτοιμος να καλύψει τη θέση, αλλά και να αποδειχθεί σε παίκτη-κλειδί για τους «κόκκινους». Η Λίβερπουλ έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος και να φτιάξει μια αφρικανική τριπλέτα, με τους Σαλάχ, Μανέ και Μαχρέζ, τρομερά υποσχόμενη. Σε συνδυασμό με το... επιθετικό κερασάκι που λέγεται  Φιρμίνιο, ο  Κλοπ δεν θα σταματά να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση....

Έλενα Χαριτάκη