Το ήπιε κι αυτό το πικρό ποτήρι ο Βενγκέρ...

Έχοντας βιώσει τρομερά πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια στην Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ ήπιε και το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσίας του στον πάγκο των «κανονιέρηδων»!  



Το ήπιε κι αυτό το πικρό ποτήρι ο Βενγκέρ...

Στο City Ground, απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, το απόγευμα της Κυριακής, γράφτηκε ο... άμεσος επίλογος της πορείας των κατόχων του FA Cup στη φετινή διοργάνωση.

Μόλις στο πρώτο τους παιχνίδι για φέτος στον θεσμό, μπαίνοντας από τον 3ο γύρο, οι Λονδρέζοι υποτάχθηκαν με το τελικό 4-2 κι έτσι αποκλείστηκαν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ βγαίνει νοκ-άουτ από τη συγκεκριμένη φάση του Κυπέλλου, αφού η αμέσως προηγούμενη κατά την οποία η ομάδα αποχαιρέτησε ξανά στον ίδιο γύρο, είχε καταγραφεί το 1996, σε κόντρα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Μάλιστα, η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε η πρώτη ομάδα των τελευταίων 110 ετών (!) που ως αντίπαλος της Άρσεναλ από χαμηλότερη κατηγορία, σκοράρει 4 ή περισσότερες φορές. Παρόμοιο στατιστικό είχε σημειωθεί από τη Χαλ, τον Ιανουάριο του 1908.

Κι όλα αυτά, σχεδόν έναν χρόνο μετά τη 13η κατάκτηση του τροπαίου από τους «κανονιέρηδες», πράγμα που αποτελεί επίδοση ρεκόρ, όπως επίσης ιστορικό γεγονός ήταν και για τον Αλσατό που μετράει 7 επιτυχίες στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, τις περισσότερες από κάθε άλλον.