Ιστορική επίδοση για Λίβερπουλ, πρωτοτύπησε ο Φαν Ντάικ

Στο 24ο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον στο Κύπελλο Αγγλίας, το ζευγάρι που έχει συναντηθεί περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία του θεσμού, οι «κόκκινοι» κατέγραψαν ρεκόρ όσον αφορά την κόντρα τους με τα «ζαχαρωτά», ενώ αξιοσημείωτο ήταν και το γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. 



Ιστορική επίδοση για Λίβερπουλ, πρωτοτύπησε ο Φαν Ντάικ

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε 2-1 αυτής του Σαμ Άλαρνταϊς στο «Άνφιλντ» και πέρασε από τον 3ο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. 

Με τη νίκη αυτή, η Λίβερπουλ έφτασε σε επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της ύπαρξης του κλαμπ, αφού παραμένει αήττητη από τη μεγάλη της αντίπαλο, σε 16 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. 

Μάλιστα, η τελευταία φορά που η Έβερτον έφυγε από το «Άνφιλντ» με θετικό αποτέλεσμα, ήταν τον Σεπτέμβρη του 1999, όταν ένα γκολ του Κέβιν Κάμπελ μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης αποδείχθηκε αρκετό για να καθορίσει τον νικητή της αναμέτρησης. 

Αυτό σημαίνει πως πλέον οι «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ μετρούν 24 ματς και 19 χρόνια δίχως νίκη στο «σπίτι» των συμπολιτών τους! Επιπλέον, σε γενικότερο πλαίσιο, η τελευταία φορά που εντοπίζεται νίκη των «ζαχαρωτών» στο μεγάλο ντέρμπι, είναι κάτι παραπάνω από εφτά χρόνια πίσω, όταν είχαν επιβληθεί 2-0 εντός έδρας για το πρωτάθλημα, τον Οκτώβρη του 2010. 

Όσο για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που έκανε ονειρικό ντεμπούτο πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στο 84ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στην πρώτη του παρουσία με την κόκκινη φανέλα μετά τη μετακίνηση των 75 εκατ.λιρών, πέτυχε κάτι που δεν είχε σημειωθεί ποτέ ξανά. Ήταν η πρώτη φορά που η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην Αγγλία, σκοράρει σε παρθενική εμφάνιση!