Ο άνεμος αλλαγής... δεν έφτασε ποτέ στη Γουέστ Μπρομ

Από τα τέλη Νοέμβρη, η Γουέστ Μπρομ ήλπιζε με την αλλαγή προσώπου στην άκρη του πάγκου να δει και την ουσιαστική αλλαγή στα αποτελέσματά της. Μάταια όμως... Πλέον, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έχει το χειρότερο σερί δίχως νίκη την τελευταία δεκαετία σε μια σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα.  



Ο άνεμος αλλαγής... δεν έφτασε ποτέ στη Γουέστ Μπρομ

Ο Τόνι Πιούλις απομακρύνθηκε μετά και τη βαρύτατη ήττα (4-0) από την Τσέλσι στο «Χόθορνς», την 18η Νοεμβρίου και μεσολάβησαν δύο ισοπαλίες (1-1 και 2-2) με Τότεναμ και Νιούκαστλ αντίστοιχα με υπηρεσιακό κόουτς τον Γκάρι Μέγκσον, μέχρι να γίνει επίσημη η έναρξη της συνεργασίας με τον Άλαν Πάρντιου.

Μια αλλαγή προπονητή σε ομάδες που ακροβατούν στις θέσεις επιβίωσης και υποβιβασμού, σχεδόν πάντα λειτουργεί ευεργετικά, αφού συνηθίζει να έρχεται ένας άνεμος αλλαγής, ο οποίος προκύπτει κυρίως από την ψυχολογία των παικτών και την ανάγκη τους να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να πείσουν τον νέο κόουτς πως αξίζουν να βρίσκονται στα βασικά του πλάνα.

Στη Γουέστ Μπρομ, αυτός ο άνεμος μάλλον... δεν έφτασε ποτέ. Ο Τόνι Πιούλις απομακρύνθηκε μετά και τη 12η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας καταγράψει μόλις 2 νίκες στα τελευταία 21 παιχνίδια κατά τα οποία βρέθηκε στο «τιμόνι» του συλλόγου. Η θητεία του δεν ξέφυγε ποτέ από το μέτριο έως κακό επίπεδο, ωστόσο, μέχρι στιγμής πέφτουν στο κενό οι προσδοκίες των αφεντικών και των οπαδών των «baggies».

Μετά και το πέρας της 22ης «στροφής» για φέτος, που σημαίνει 10 ματς μετά την εποχή Πιούλις, το κλαμπ παραμένει δίχως νίκη έπειτα και από το 2-1 από τη Γουέστ Χαμ, το βράδυ της Τρίτης, 2ας Ιανουαρίου του 2018! Αυτό, σημαίνει ότι τα 20 σερί ματς που μετράει πλέον η Γουέστ Μπρομ χωρίς «τρίποντο» είναι η χειρότερη επίδοση της τελευταίας 10ετίας στην πρώτη κατηγορία, σε μια σεζόν!

Ξεπεράστηκαν οι 19 αναμετρήσεις δίχως νίκη της Άστον Βίλα, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, ενώ, πριν από ακριβώς 10 χρόνια, την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, η Ντέρμπι Κάουντι είχε φτάσει στα 32 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς τη χαρά της κατάκτησης των τριών βαθμών!

Κάτι που μάλλον αυτή τη στιγμή προκαλεί έντονη ανησυχία στον κόσμο των «baggies», με τους φίλους της ομάδας να μην έχουν ενθουσιαστεί από την πρόσληψη του Πάρντιου εξ αρχής, είναι πως ο 56χρονος προπονητής, από την Πρωτοχρονιά του 2016, σε επίπεδο Πρέμιερ, έχει μόλις 6 νίκες σε 44 ματς! Τα υπόλοιπα είναι 26 ήττες και 12 ισοπαλίες...