Κυρίαρχη Τσέλσι, έχασε έδαφος η Μπέρνλι

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε το 2017 η Τσέλσι, η οποία έκανε τρομερό παιχνίδι απέναντι στην Στόουκ. Νίκη με σκορ 5-0 για τους “μπλε” και προσωρινή δεύτερη θέση, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καλείται να κάνει επίσης το καθήκον της για να την ξανά περάσει. Κόλλησε στο 0-0 στην έδρα της Χάντερσφιλντ η Μπέρνλι και έχασε έδαφος για την πρώτη εξάδα, έκανε σπουδαία ανατροπή στην Γουότφορντ η Σουόνσι και πέρασε από το “Vicarage Road” με σκορ 2-1.



Κυρίαρχη Τσέλσι, έχασε έδαφος η Μπέρνλι

Στο “Στάμφορντ Μπριτζ” οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε ξεκίνησαν εξαιρετικά κόντρα στους “πότερς” και ευτύχισαν να προηγηθούν με τον Ρούντιγκερ να νικάει κατά κράτος τους αντιπάλους του στον αέρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι (3’). Στην συνέχεια ακολούθησε ένα πανέμορφο γκολ από τον Ντρίνκγουοτερ (9’), ο οποίος εξαπέλυσε ένα άπιαστο βολέ για να δώσει προβάδισμα ασφαλείας.

Η υπεροχή των γηπεδούχων δεν σταμάτησε λεπτό και στο 23’ ήταν σειρά του Πέδρο για να βρει το βάθος της εστίας για να στείλει τις δύο πλευρές στα αποδυτήρια σκεπτόμενες ήδη το επόμενο παιχνίδι τους. Το σκοράρισμα δεν συνεχίστηκε με την ίδια συχνότητα, για να έρθει στο 73’ ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουίλιαν και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Τσαπακόστα στο 88ο λεπτό, με τον κόσμο στην εξέδρα να μένει απολύτως ικανοποιημένος από την ορεξάτη εμφάνιση της ομάδας του, και βεβαίως την παραγωγικότητά της.

Στο παιχνίδι του “Vicarage Road” η Γουότφορντ έδειχνε πως θα πήγαινε για ακόμη μία νίκη, την δεύτερη συνεχόμενη μπροστά στους δικούς της οπαδούς μετά από το 2-1 απέναντι στην Λέστερ, αλλά η τελευταία Σουόνσι της έκανε την ζημιά μέσα σε ελάχιστο χρόνο στα τελειώματα με τον Αγιού να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 86’ και τον Νάρσινγκ με την συμπλήρωση των 90’ να χαρίζει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στους Ουαλούς, που μπορούν να κρατήσουν την σημερινή ημέρα ως μία για να γίνει η νέα αρχή στο πρωτάθλημα. Ιδανικό το ξεκίνημα, λοιπόν, για τον πρώην κόουτς της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και νυν των "κύκνων", Κάρλος Καρβαλιάλ.

Τέλος, σε ακόμη μία ισοπαλία υποχρεώθηκε η Μπέρνλι που μετά το 2-2 στο “Ολντ Τράφορντ” βρέθηκε και πάλι στον... δρόμο, αλλά απέναντι στην Χάντερσφιλντ το παιχνίδι δεν ήταν τόσο παραγωγικό. Για την ακρίβεια δεν ήταν καθόλου, με αμφότερες τις πλευρές να φτιάχνουν κάποιες καλές στιγμές αλλά να αδυνατούν να πανηγυρίσουν.