Ο... μάγος του «Άνφιλντ» με τα δώρα!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ φρόντισε οι οπαδοί της Λίβερπουλ να αλλάξουν χρόνο ευτυχισμένοι, αφού τους έκανε δώρο ακόμα μια νίκη! Φτάνοντας στα 17 γκολ στην τρέχουσα σεζόν, οδήγησε τους «κόκκινους» στο 2-1 επί της Λέστερ! Τέλος το αήττητο του Άλαρνταϊς στην Έβερτον με το 2-1 από τη Μπόρνμουθ, δίχως γκολ το Νιούκαστλ – Μπράιτον.  



Ο... μάγος του «Άνφιλντ» με τα δώρα!

Λίβερπουλ – Λέστερ 2-1

Μπροστά στα μάτια του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που βρέθηκε στα επίσημα του «Άνφιλντ» μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τη Σαουθάμπτον, η Λίβερπουλ συνάντησε μεγάλα ζόρια απέναντι στη Λέστερ. Ο Ζοέλ Μάτιπ έκανε λάθος στα μετόπισθεν των «κόκκινων» και η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Ιμπόρα και Μαχρέζ για να βγει η γρήγορη επίθεση και να έρθει το γκολ από τον Τζέιμι Βάρντι. Το 1-0 των «αλεπούδων» έκανε τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να τρέξουν πολύ και να δώσουν καλό ρυθμό στο ματς, έχασαν ευκαιρίες η μεγαλύτερη εκ των οποίων ήταν ένα πλασέ του Σαλάχ με λάθος φάλτσα από πλεονεκτική θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κατά διαστήματα να «παγώνουν» το τέμπο του αγώνα, αντιμετωπίζοντας σωστά στην άμυνά τους κάθε απόπειρα των αντιπάλων τους για γκολ...

Ο πρώτος και... ασταμάτητος σκόρερ της Λίβερπουλ για τη φετινή σεζόν, «χτύπησε» τελικά στο 52', ισοφαρίζοντας και αφήνοντας πλέον αρκετό χρόνο για να κυνηγήσει η ομάδα του την ανατροπή. Από τακουνιά του Μανέ και με τη μπάλα να περνάει ανάμεσα από τέσσερις αμυνόμενους, ο Αιγύπτιος φορ κατάφερε να πλασάρει με το αριστερό τον Σμάιχελ για να γράψει το 1-1 και λίγο αργότερα έχοντας βρεθεί ξανά εντός περιοχής, έκανε τη λόμπα, μόνο που αυτή τη φορά η μπάλα κατέβηκε στην εξωτερική πλευρά του ουρανού των διχτύων. Το παιχνίδι είχε ένταση, είχε ταχύτητα από τους «κόκκινους» που όταν το έφεραν στα ίσια δεν σκέφτηκαν καν να πανηγυρίσουν αλλά έτρεξαν αμέσως να πάρουν τη μπάλα και να... αποκαταστήσουν την τάξη, το οποίο τελικά συνέβη στο 76' από τον... συνήθη ύποπτο. Έχοντας τον Μαγκουάιρ στην πλάτη του, γύρισε και ξέφυγε σαν αέρας, για να πλασάρει με το αριστερό και να γράψει το τελικό 2-1! Ο Κλοπ αντιλήφθηκε, εξάλλου, πως η Λέστερ πήρε μέτρα και τόλμησε στα τελευταία λεπτά, οπότε φρόντισε να προστατεύσει τη νίκη με τις κινήσεις του από τον πάγκο...

Μπόρνμουθ – Έβερτον 2-1

Δικαιότατα η Μπόρνμουθ είχε το προβάδισμα στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με αντίπαλο την Έβερτον στο «Vitality Stadium». Το σύνολο του Έντι Χάου, πολύ πιο έτοιμο για το παιχνίδι, σε σύγκριση με τους παίκτες του Σαμ Άλαρνταϊς, απείλησαν περισσότερες φορές την εστία του Πίκφορντ και κατάφεραν να βρουν το γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου. Αφού, λοιπόν, είχαν δοκιμάσει πρώτα οι Γουίλσον και Άιμπ, με τον δεύτερο να εξαπολύει ξαφνικό χαμηλό σουτ και να υποχρεώνει τον πορτιέρε της Έβερτον σε όμορφη απόκρουση λίγο πριν έρθει το γκολ, οι «cherries» που γενικά ήλεγχαν το ματς, προηγήθηκαν στο 33'. Από γύρισμα του Κινγκ από δεξιά (μάλιστα τραυματίστηκε στην προσπάθειά του και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα) ο ολομόναχος Φρέιζερ μέσα από την περιοχή βρήκε στόχο για το 1-0.

Η απόλυτα λογική εξέλιξη από πλευράς ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ ήταν να ενισχυθεί επιθετικά και κάπως έτσι, ο Σαμ Άλαρνταϊς έριξε στο παιχνίδι τον Γουέιν Ρούνεϊ που από τα πρώτα δευτερόλεπτα της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο ζήτησε μπάλες και ήταν ιδιαίτερα κινητικός για να δώσει την πνοή που αναζητούσε η Έβερτον. Τελικά το γκολ για τα «ζαχαρωτά» ήρθε από τον Γκιγιέ στο 57ο λεπτό, όταν έπειτα από πάσα του Νιάς δεν το σκέφτηκε πολύ για να σουτάρει με αυτοπεποίθηση και πέτυχε το σκοπό του. Σε μια από τις λιγοστές επιθέσεις της στο δεύτερο μέρος, η Μπόρνμουθ ξανά είδε ένα μεγάλο «όχι» από τον Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος απέκρουσε ξανά με εντυπωσιακό τρόπο ένα χαμηλό σουτ του Γουίλσον στο 63'. Ο Τζόρντον Άιμπ στο 82' σαν να... προειδοποίησε για το φινάλε του αήττητου της Έβερτον από την ημέρα που ανέλαβε ο Άλαρνταϊς, αλλά πέτυχε το δοκάρι, για να έρθει λίγο αργότερα ο Ράιαν Φρέιζερ να χαρίσει τεράστια νίκη στους «cherries» με το τελικό 2-1 στο 88ο λεπτό! Εκτός επικίνδυνης ζώνης και... αναρρίχηση μέχρι τη 13η θέση για την ομάδα του Χάου!

Νιούκαστλ – Μπράιτον 0-0

Μόλις λίγες μέρες μετά την κόντρα με με τη Μάντσεστερ Σίτι, όπου δεν έδειξε θετικά πράγματα η Νιούκαστλ, φάνηκε να μην έχει ορθολογικό τρόπο να κοντράρει ούτε τη Μπράιτον... Ναι μεν ο Ντουάιτ Γκέιλ επιθετικά έτρεχε και προσπαθούσε να γίνει ο εκφραστής των επιθετικών προθέσεων της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ, ωστόσο, ο Ισπανός κόουτς τα έβαζε αρκετά συχνά με τους παίκτες του όταν εκείνοι τα έκαναν όλα λάθος στις στημένες φάσεις που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι. Σωστά τοποθετημένοι και πιστοί στα αμυντικά τους καθήκοντα δίχως να δίνουν δικαιώματα οι «γλάροι» στον αγωνιστικό χώρο του «St.James' Park».

Με την έναρξη της επανάληψης, οι «καρακάξες» έφτασαν πιο κοντά από κάθε άλλη στιγμή στο γκολ, όμως ο Ματ Ράιαν αποδείχθηκε... αίλουρος! Από εκτέλεση κόρνερ, ο Χέιντεν βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων κατάφερε να αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση και να μην επιτρέψει στη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του. Η Νιούκαστλ είχε το πάνω χέρι, όμως δεν είχε τρόπο να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ που όπως εξελισσόταν το παιχνίδι, θα μπορούσε ν' αποδειχθεί καθοριστικό για τον νικητή. Βέβαια, αν η Μπράιτον ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια, θα ήταν εκείνη που θα έβρισκε το γκολ, όταν ξανά από στημένη φάση και προβλήματα στην άμυνα της Νιούκαστλ, ο Ντανκ σούταρε με καλές προϋποθέσεις, όμως έγινε κόντρα στον Ντάρλοου. Τίποτα δεν μπορούσε ν΄αλλάξει από τη στιγμή που η αποτελεσματικότητα είχε πάει... περίπατο κι έτσι το ματς τελείωσε στην «λευκή» ισοπαλία.