Ο Ρούνεϊ της ωριμότητας

Το παραδέχθηκε και ο ίδιος έπειτα από χρόνια πειραματισμών. Ο ρόλος πίσω από τον επιθετικό, στην ηλικία του και την συγκεκριμένη περίστατη της παρουσίας του στην Έβερτον είναι ιδανικός. Ο Γουέιν Ρούνεϊ νιώθει ξανά σημαντικός στο «Γκούντισον Παρκ» και το απολαμβάνει.  



Ο Ρούνεϊ της ωριμότητας

Το βράδυ της Δευτέρας, στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Σουόνσι, ο αρχηγός του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ αστόχησε σε ένα πέναλτι, ευστόχησε στο δεύτερο που κέρδισε η ομάδα του στην αναμέτρηση, έδειξε ξανά ηγετικά χαρακτηριστικά, ψυχραιμία, σωστή καθοδήγηση και εμπειρία, ώστε να «συνεπάρει» μαζί του και τους υπόλοιπους, κυρίως νεαρούς, συμπαίκτες του.

Με τον Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο η Έβερτον κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει τα δύσκολα και να βρεθεί εντός 10άδας, ενώ ο Ρούνεϊ συνεχίζει απτόητος στη φετινή σεζόν, φτάνοντας στα 10 γκολ συνολικά και έξι στα τελευταία πέντε παιχνίδια της... νέας εποχής του κλαμπ.

Μαζί και με το γκολ απέναντι στους Ουαλούς, ξεπέρασε πλέον τη συμμετοχή σε 500 τέρματα σε ολόκληρη την καριέρα του, αφού έχει πλέον μετρήσει 26 γκολ και 2 ασίστ (σε δύο θητείες) με την Έβερτον, 253 γκολ με 145 ασίστ στη Γιουνάιτεντ, ενώ σταμάτησε στα 53 γκολ και τις 22 ασίστ στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.