Την έβαλε στη 10άδα ο Big Sam!

Ο Άλαρνταϊς, δεν είναι τυχαία ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών! Μαζί του, η Έβερτον επελαύνει, επικράτησε και της Σουόνσι με σκορ 3-1 στο «Γκούντισον Παρκ» για τη 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και πλέον τα «ζαχαρωτά» όχι απλά δεν κινδυνεύουν, αλλά βρίσκονται εντός 10άδας στον βαθμολογικό πίνακα!  



Την έβαλε στη 10άδα ο Big Sam!

Αν και το παιχνίδι έδειχνε να είναι τέτοιο που δύσκολα θα «ξέφευγε» το σκορ, στην ανάπαυλα, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο 1-1! Όσο κι αν η μπάλα δεν είχε πλησιάσει πολύ τις δύο εστίες στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου 45λέπτου, βρέθηκε ο δρόμος προς τα δίχτυα, τόσο του Φαμπιάνσκι, όσο και του Πίκφορντ. Η Έβερτον ήταν εκείνη που πάτησε καλύτερα και μπήκε πιο γρήγορα στο κλίμα της αναμέτρησης, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με κακό τελείωμα του Λένον στο 27'. Τα «ζαχαρωτά» είχαν καταφέρει να περιορίσουν τον αντίπαλό τους, όμως, όταν η Σουόνσι επιτέθηκε, έδειχνε αποφασιστική και ήταν... αποτελεσματική. Ο Κάρολ με μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον πορτιέρε των γηπεδούχων να παρέμβει, ωστόσο, από δική του εκτέλεση κόρνερ στο 36', ο Λιρόι Φερ από το δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1-0! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μέσα ανέτρεψε τον Λένον, ο Ρούνεϊ αστόχησε στο πέναλτι, όμως ο Κάλβερτ – Λιούιν από το «ριμπάουντ» ισοφάρισε σε 1-1!

Σε αντίθεση με τον ρυθμό που απέκτησε η αναμέτρηση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η έναρξη της επανάληψης κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά και σε τέμπο που μαζί με την κρύα βραδιά, δεν βοηθούσε τον κόσμο να μεταφέρει ένταση και θέρμη στο ματς. Η Έβερτον προσπάθησε να επιβάλει και πάλι το δικό της παιχνίδι, πήρε τα ηνία στον αγωνιστικό χώρο και το έκανε και στο σκορ ανατρέποντας παντελώς την κατάσταση, στο 64ο λεπτό! Ο πρώην άσος των Ουαλών και νυν της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ αν και δεν είχε τη σωστή ισορροπία τη στιγμή που εξαπέλυσε το σουτ, νίκησε τον Φαμπιάνσκι για το 2-1! Τα φρέσκα πόδια του Τομ Ντέιβις προσπαθούσαν να κρατήσουν τη μπάλα για τα «ζαχαρωτά» τις στιγμές που η Σουόνσι πίεσε για να ψάξει απάντηση στην ανατροπή, όμως ήρθε και τρίτο γκολ από τους γηπεδούχους. Στο 73', ο Ρούνεϊ βρέθηκε ξανά στην άσπρη βούλα (από ανατροπή του Όλσον στον Κένι... χιλιοστά εκτός περιοχής) και αυτή τη φορά δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο «Γκούντισον Παρκ».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Μαρτίνα, Χόλγκεϊτ, Γουίλιαμς, Σνάιντερλιν (60' Ντέιβις), Γκιγιέ, Λένον (79' Λούκμαν), Ρούνεϊ (89' Σάντρο), Σίγκουρντσον, Κάλβερτ – Λιούιν

Σουόνσι: Φαμπιάνσι, Νόουτον, Φερνάντες, Μόουσον, Όλσον, Ρόκε Μέσα, Φερ, Κάρολ (81' Κλούκας), Ντάιερ (74' Αγιού), Νέιρσινγκ, Μπονί (5' Έιμπραχαμ)