Ακόμη ένα… δύσκολο εμπόδιο!

«Μετωπική»… ενόψει στο «Etihad»! Το τρένο της Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Τότεναμ (16/12, 19:30) στο τελευταίο δυνατό ματς των «πολιτών» στον πρώτο γύρο της Πρέμιερ Λιγκ, με στόχο φυσικά να διευρύνει το απίστευτο νικηφόρο του σερί, αλλά και να διατηρήσει το απόλυτο των νικών ενάντια στις θεωρητικά μεγάλες ομάδες του Νησιού!  



Ακόμη ένα… δύσκολο εμπόδιο!

Οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρντιόλα συνεχίζουν να σπάνε κάθε ρεκόρ, μετρώντας 15 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων των θριάμβων ενάντια σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ! Όλες υποτάχθηκαν, στόχος τώρα είναι να… λυγίσει και η επικίνδυνη Τότεναμ, προκειμένου- στη χειρότερη- να παραμείνουν στο +11 από τη 2η θέση!

Από τη μεριά της, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο επέστρεψε… στον σωστό δρόμο τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές (νίκες ενάντια σε Στόουκ και Μπράιτον) και πηγαίνει στο «Etihad» προκειμένου να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε καμία άλλη από τις διεκδικήτριες. Να νικήσει ή έστω να κόψει βαθμούς στην κορυφαία ομάδα φέτος στο Νησί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σίτι δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Βενσάν Κομπανί, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το ντέρμπι του Μάντσεστερ, ενώ αντίθετα οι Κάιλ Γουόκερ και Λερόι Σανέ υπολογίζονται κανονικά. Από τη μεριά του, ο Ποτσετίνο σκοπεύει να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Ντέλε Άλι, τη στιγμή που στα… πιτς παραμένουν οι Αλντερβάιρελντ και Γουανιάμα.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής ανοίγει η αναμέτρηση της φορμαρισμένης Λέστερ με την Κρίσταλ Πάλας (14:30). Οι «αλεπούδες» έχουν βρει την… υγειά τους από τη μέρα που ανέλαβε ο Κλοντ Πιελ, τρέχοντας σερί 4 νικών και 5 ματς δίχως ήττα. Το εντυπωσιακό 4-1 στην έδρα της πολύ δυνατής Σαουθάμπτον ήταν ακόμη μία απόδειξη ότι η ομάδα έχει πάρει για τα καλά τα πάνω της, στοχεύοντας πλέον στην είσοδό της στην πρώτη 7αδα του πρωταθλήματος. Για την Κρίσταλ Πάλας, η οποία επίσης είναι αήττητη για μεγάλο διάστημα (6 αγωνιστικές, 2 νίκες, 4 ισοπαλίες), δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, μια και παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη.

Από τα ματς που ξεκινούν στις 17:00 ξεχωρίζει η εντός έδρας αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Σαουθάμπτον. Οι «μπλε» επέστρεψαν στις νίκες την περασμένη αγωνιστική (4-1 τη Χάντερσφιλντ εκτός) και αν μη τι άλλο θέλουν να χτίσουν σερί! Στόχος αρχικά είναι να ροκανίσουν την απόσταση από τη Γιουνάιτεντ και να διεκδικήσουν, σε πρώτη φάση, την 2η θέση! Όσον αφορά τους «Άγιους», η οδυνηρή ήττα από τη Λέστερ έχει πληγώσει τον εγωισμό τους και φανέρωσε ακόμη μία το ντεφορμάρισμά τους. Τέσσερις αγωνιστικές δίχως νίκη είναι πολλές (2 ήττες, 2 ισοπαλίες), συνεπώς άπαντες θα ήθελαν - όσο δύσκολο και αν ακούγεται- ένα εντυπωσιακό… restart μέσα στο Λονδίνο.

Στο Άρσεναλ- Νιούκαστλ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα! Οι «κανονιέρηδες» θέλουν το τρίποντο ανάσα μετά τις τρεις συνεχόμενες γκέλες, αφενός για να χτίσουν ξανά ψυχολογία και αφετέρου για να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη για την είσοδο στην 4αδα του πρωταθλήματος. Η 7η θέση που κατέχουν τώρα δεν είναι καθόλου ικανοποιητική και ο Βενγκέρ ευελπιστεί πως η σημερινή μέρα θα είναι η αρχή της αγωνιστικής τους… αντεπίθεσης! Στη Νιούκαστλ από την άλλη επικρατεί απογοήτευση για την ήττα από την Έβερτον (1-0), μια και η ομάδα ήταν εξαιρετικά άτυχη (δύο δοκάρια). Η αποστολή των παικτών στο «Emirates» δεν είναι καθόλου εύκολη, όμως το μομέντουμ δεν τους επιτρέπει να επιλέξουν ματς. Η επικίνδυνη ζώνη είναι κοντά, για την ακρίβεια απέχει μόλις έναν πόντο…

Στα άλλα παιχνίδια, η εντυπωσιακή φέτος Μπέρνλι προσπέρασε πρόσφατα το εμπόδιο της Στόουκ (1-0) και θα μεταβεί στην έδρα της Μπράιτον για ακόμη ένα διπλό, το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να την ανεβάσει ακόμη και στην 4η θέση! Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η και δείχνει ικανή να πάει ακόμη ψηλότερα! Από τη μεριά τους, οι γηπεδούχοι έχουν κάνει τρομερή κοιλιά (6 αγωνιστικές χωρίς νίκη) και είναι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουν το τρίποντο, προκειμένου να πάρουν ανάσα ενόψει της μάχης για την παραμονή.

Δύσκολη αποστολή και για τη Γουέστ Χαμ, η οποία δείχνει να βελτιώνει την ψυχολογία της μετά τη νίκη επί της Τσέλσι (1-0) και την ισοπαλία ενάντια στην Άρσεναλ (0-0). Όχι ότι κατάφερε ουσιαστικά κάτι, αφού παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, όμως τουλάχιστον φαίνεται να παίρνει τα πάνω της σε μια κρίσιμη περίοδο! Αυτή την αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην έδρα της απρόβλεπτης Στόουκ, η οποία επίσης θέλει τη νίκη για να αποσπαστεί περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις.

Τέλος το Γουότφορντ- Χάντερσφιλντ έχει έναν κοινό παρονομαστή. Αμφότερες οι ομάδες έχουν… αποχωριστεί τον παλιό καλό τους εαυτό και θα ψάξουν τρόπο τουλάχιστον να επανέλθουν στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων!

Αναλυτικά το πρόγραμμα τη 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/12

14:30 Λέστερ- Κρίσταλ Πάλας

17:00 Άρσεναλ- Νιούκαστλ

17:00 Τσέλσι- Σαουθάμπτον

17:00 Μπράιτον- Μπέρνλι

17:00 Στόουκ- Γουέστ Χαμ

17:00 Γουότφορντ- Χάντερσφιλντ

19:30 Μάντσεστερ Σίτι- Τότεναμ

Κυριακή 17/12

16:15 Γουέστ Μπρομ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

18:30 Μπόρνμουθ- Λίβερπουλ

Δευτέρα 18/12

22:00 Έβερτον- Σουόνσι