Έγραψε μοναδική ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο η Σίτι!

Το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών στο αγγλικό ποδόσφαιρο και την πρώτη κατηγορία, από το 1888, όταν και ιδρύθηκε η Football League, κατέχει πλέον η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τη 16η νίκη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ!  



Έγραψε μοναδική ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο η Σίτι!

Οι «πολίτες» διατηρούν την απόσταση των 11 πόντων από τη δεύτερη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά και το πέρας της 17ης αγωνιστικής στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας περάσει με επιβλητικό τρόπο και από το «Liberty Stadium», όπου υπέταξαν τη Σουόνσι με το τελικό 4-0.

Το αποτέλεσμα αυτό, σήμανε το 16ο «τρίποντο» (και 15ο διαδοχικό, σε συνδυασμό με μια ισοπαλία από τον Αύγουστο) για την... καλοδουλεμένη ποδοσφαιρική μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα που διαλύει τα πάντα στο διάβα της και πλέον, οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ έκαναν δικό τους το απόλυτο ρεκόρ της καλύτερης έναρξης σε μια αγωνιστική περίοδο, σε ολόκληρη την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Μετά και το πρόσφατο ντέρμπι του Μάντσεστερ, η Σίτι είχε ισοφαρίσει την ιστορική επίδοση της Τότεναμ από το 1960, όταν τότε τα «σπιρούνια» είχαν μετρήσει 15 νίκες και μια ισοπαλία προτού ηττηθούν στο 17ο παιχνίδι τους.

Εκείνη τη σεζόν, η λονδρέζικη ομάδα είχε ξεκινήσει με σερί 11 νικών, προτού μπει ένα... μικρό stop στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με το 1-1 κόντρα στη Σίτι. Τα επόμενα τέσσερα ματς ήταν ξανά νικηφόρα για το σύνολο του Μπιλ Νίκολσον – που κατέκτησε το νταμπλ το 1961 – για να σημειωθεί η πρώτη ήττα τον Νοέμβριο του 1960 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ με το τελικό 2-1.

Παράλληλα, οι φετινοί πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ έχουν την ευκαιρία να κλείσουν το πρώτο μισό της σεζόν (στα 19 ματς) ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ στους 11 βαθμούς, ενώ στους 12 είχε κλείσει ο πρώτος γύρος σε πρωτάθλημα 22 ομάδων...