Κρατάει τα θετικά και κοιτάει μπροστά η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειαζόταν μια καλή επιστροφή στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μετά την επεισοδιακή ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της πόλης, για να το κάνει πολύ πιο δύσκολα απ' όσο απέδειξε πως θα μπορούσε. Τελικό 1-0 απέναντι στην Μπόρνμουθ για τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Ρομέλου Λουκάκου να βρίσκει δίχτυα μετά από καιρό και να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.



Κρατάει τα θετικά και κοιτάει μπροστά η Γιουνάιτεντ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ζωηρά για τους γηπεδούχους, με τον Τζέσι Λίνγκαρντ να είναι ο πιο δραστήριος απ’ όλους, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον Χουάν Μάτα. Οι δυο τους ήταν οι κινητήριοι μοχλοί στις επιθέσεις της ομάδας τους, ο καθένας με τον τρόπο του, έχοντας για πρωταρχικό σκοπό να “ταΐσουν” τον Ρομέλου Λουκάκου.

Ο Βέλγος έμοιαζε ως η αναγκαστική λύση στο βαθύ κάθισμα της Μπόρνμουθ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ίσως (σ.σ έμοιαζε) ως ένας μονόδρομος για να τονωθεί η ψυχολογία του. Όπως και να ‘χει, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε ήδη αποδειχθεί πως βάσιζε πάνω του το να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 25ο λεπτό ήταν και εκείνο που ο Λουκάκου επιτέλους ξεκόλλησε και έκανε το 1-0, για να μην πανηγυρίσει μετά την κεφαλιά του από σέντρα του Μάτα.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο σκόρερ λίγο έλειψε να βγάλει την τρίτη του... ασίστ σε αντίπαλο στα τελευταία δύο ματς (μετά και το ντέρμπι του Μάντσεστερ), αλλά ο Φράνσις λύτρωσε τον θηριώδη στράικερ από το άγχος που σίγουρα τον κυρίευσε σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα. Ξανά έχασε, σε ακόμη μία αναμέτρηση αλλά και στην αποψινή, την ευκαιρία να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο Λουκάκου, με το ημίχρονο να κλείνει χωρίς άλλες συγκινήσεις.

Στο δεύτερο μέρος η Μπόρνμουθ βγήκε πιο μπροστά, για να φτάσουμε κοντά στην μία ώρα αγώνα και την τεράστια ευκαιρία του Αντονί Μαρσιάλ (σ.σ είχε ελευθερώσει στον Μάτα στην φάση του γκολ), αλλά και εκείνη του Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος εξαπέλυσε... κεραυνό που σταμάτησε στο “κάδρο” της εστίας. Στο ματς για την Γιουνάιτεντ χρειάστηκε και η συνεισφορά του έως τώρα πιο σταθερού σε απόδοση ποδοσφαιριστή της, του τερματοφύλακά της για την ακρίβεια, Νταβίδ Ντε Χέα.

Η εμπειρία του Ζερμέιν Ντεφό δεν στάθηκε αρκετή για να νικηθεί ο Ισπανός, που κράτησε το μηδέν σε ένα πολύ κομβικό χρονικό σημείο, στο οποίο εάν τα “κεράσια” ισοφάριζαν ήταν σίγουρο πως θα... χτίζονταν μπροστά στην εστία τους. Όλα αυτά μόνον “εάν”, με την πραγματικότητα να διαφέρει και επί της ουσίας να παραμένει ως έχει, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει επικρατήσει εύκολα της Σουόνσι και να έχει διατηρήσει την διαφορά από την δεύτερη Γιουνάιτεντ στους 11 βαθμούς.