Άκοπα και αβίαστα η Τότεναμ

«Χτυπώντας» στο φινάλε κάθε ημιχρόνου και δίχως να το... ψάξει ιδιαίτερα, η Τότεναμ επικράτησε 2-0 της Μπράιτον στο «Γουέμπλεϊ» σε μια πολύ άνετη βραδιά για το σύνολο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στη 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.  



Άκοπα και αβίαστα η Τότεναμ

Η απόλυτη κυριαρχία της Τότεναμ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 40ο λεπτό και με πολύ τυχερό και περίεργο τρόπο. Με ποσοστά κατοχής της μπάλας στο 78% και με τη Μπράιτον να μην τολμάει να... βγει από το καβούκι της, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ήταν το απόλυτο αφεντικό στο βροχερό Λονδίνο και τον πολύ βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Ό,τι δεν κατάφεραν οι Κέιν και Σον στις καλές τους στιγμές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, το πέτυχε ο Σερζ Οριέ στο 40', όταν μια σέντρα – σουτ πήρε τέτοια τροχιά που νίκησε τον Ράιαν στην εστία των «γλάρων» και έγραψε το 1-0.

Με τη Μπράιτον να μην κάνει τίποτα περισσότερο από ένα πολύ προσεκτικό παιχνίδι δίχως πρόθεση να επιτεθεί και δείχνοντας πως απλά... περιμένει να περάσει η βραδιά στο Λονδίνο, η Τότεναμ συνέχισε να έχει κατοχή της μπάλας σε ποσοστά άνω του 70%. Το ματς κυλούσε σε ένα πολύ αργό και... ανιαρό τέμπο δίχως εντάσεις, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν σε μια ευκαιρία στο 70ο λεπτό όταν ο Χέμεντ έκανε ένα χαμηλό σουτ το οποίο ήταν εύκολη λεία για τον Γιορίς. Το παιχνίδι δεν ανέβασε ταχύτητα και κινήθηκε σε πολύ... flat ρυθμό, με τον Κέιν να έχει ένα δοκάρι, τον Σον να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 87' από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν και κάπως έτσι, η ομάδα του Ποτσετίνο πήρε τους τρεις βαθμούς για να βρεθεί εντός 4άδας, υπερέχοντας στην ισοβαθμία με τη Λίβερπουλ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόους, Σισοκό, Γουίνκς (67' Ντεμπελέ), Λαμέλα (74' Άλι), Έρικσεν, Σον (90' Ντέιβις), Κέιν

Μπράιτον: Ράιαν, Στσελότο, Ντάφι, Ντανκ, Μπονγκ, Πρέπερ, Στέφενς, Νόκαερτ, Καγιάλ (78' Γκρεμπ), Ιθκιέρδο Μένια (62' Μαρτς), Χέμεντ (72' Μάρεϊ)