Η Σίτι το… χαβά της, «σίφουνας» η Λέστερ!

Δεν τη σταματά κανείς! Η Μάντσεστερ Σίτι υπέταξε (και) τη Σουόνσι εκτός έδρας με σκορ 4-0 και με την 15η συνεχόμενη νίκη της στην Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει απτόητη στην κούρσα για τον τίτλο! Σπουδαίο τρίποντο και για τη Λέστερ επί της Σαουθάμπτον (4-1)!  



Η Σίτι το… χαβά της, «σίφουνας» η Λέστερ!

Πλέον δεν είναι… νέο! Η Σίτι συνεχίζει να καλπάζει στο πρωτάθλημα και μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, διέλυσε και τη Σουόνσι εκτός έδρας φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στην κούπα! Οι «πολίτες» δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση από τους γηπεδούχους Ουαλούς και πήραν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Νταβίντ Σίλβα στο 27'.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντε Μπρόινε έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Σουόνσι και έθεσε τις βάσεις για τη σημαντική νίκη! Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο ημίχρονο για τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι οποίοι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα των τελευταίων εβδομάδων, συνέχιζαν να πιέζουν και να αναζητούν ακόμη ένα γκολ! Προς ικανοποίησή τους αυτό ήρθε στο 52' ξανά με πρωταγωνιστή τον Σίλβα, κλειδώνοντας ουσιαστικά την 15η (!) συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα! To τελειωτικό χτύπημα ήρθε από τον Κουν Αγουέρο στο 85', δίνοντας διστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το αποτέλεσμα αυτό διατήρησε τη Σίτι απόλυτο αφεντικό της Πρέμιερ Λιγκ, στο +11 από τη Γιουνάιτεντ, ενώ κράτησε τη Σουόνσι στον πάτο της βαθμολογίας.

«Αέρας» η Λέστερ!

Στα άλλα ματς που ξεκίνησαν στις 21:45, η Λέστερ ήταν επίσης «καταιγιστική» στην δύσκολη έδρα της Σαουθάμπτον, την οποία και άλωσε με σκορ 4-1! Οι «αλεπούδες»… καθάρισαν το τρίποντο από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τον Μαχρέζ να βάζει μπροστά την ομάδα του στο 11'! Τρομεροί επιθετικά οι φιλοξενούμενοι, έκαναν το 2-0 με τον Οκαζάκι στο 32' και ολοκλήρωσαν την… τιμωρία προς τους «Αγίους» με τον Κινγκ στο 38'!

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν για το γρήγορο γκολ που θα αύξανε τις ελπίδες τους για την… έκπληξη, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Τάντιτς στο 61', κάτι που πλήρωσαν στη συνέχεια, με τον Οκαζάκι στο 69' να διαμορφώνει το τελικό 4-1! Με το αποτέλεσμα αυτό η Σαουθάμπτον παρέμεινε στην 11η θέση και η Λέστερ στην 8η.

Ο Ρούνεϊ έδωσε ξανά τη λύση!

Μια κοντινή προβολή του Γουέιν Ρούνεϊ στο 27', έπειτα από την ασταθή απόκρουση του Ντάρλοου, ήταν αρκετή για να χαρίσει τη νίκη στην Έβερτον στην έδρα της Νιούκαστλ! Ανώτεροι, ωστόσο, οι γηπεδούχοι, αλλά και τρομερά άτυχοι, αφού είδαν δύο προσπάθειές τους στο πρώτο ημίχρονο- από τους Ρίτσι και Μερίνο- να χτυπούν στο δοκάρι!

Πιο επιθετικές οι «καρακάξες» στην επανάληψη, περισσότερο αμυντικά τα «ζαχαρωτά», όμως άλλο γκολ δεν είδαμε. Στα αξιοσημείωτα, η αποβολή του Σέλβι των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις. Η Έβερτον κράτησε με νύχια και με δόντια τη σημαντική νίκη, μένοντας για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα (3 νίκες, 1 ισοπαλία). Στη 10η θέση, λοιπόν, η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις, αρκετά πιο κάτω στη 16η και με ένα πόντο πριν την επικίνδυνη ζώνη η Νιούκαστλ.