Αν... έληγε, η Μπέρνλι θα ήταν Τσάμπιονς Λιγκ!

Μεγάλες στιγμές ζει η Μπέρνλι, η οποία από εκεί που πέρυσι ήταν να... μείνει να μην μείνει, φέτος λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας! Με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν οι παίκτες του Σον Ντάις πήραν νίκη 1-0 επί της Στόουκ και έμειναν τέσσερις βαθμούς πίσω από την Τσέλσι, που νίκησε εύκολα 3-1 την Χάντερσφιλντ. Τεράστια ανατροπή στα τελειώματα επί της Γουότφορντ η Κρίσταλ Πάλας (2-1).



Αν... έληγε, η Μπέρνλι θα ήταν Τσάμπιονς Λιγκ!

Έχοντας φτιάξει κατά πολύ στα εκτός της και πλέον πανηγυρίζοντας την τέταρτη νίκη της στα τελευταία πέντε εντός, η Μπέρνλι συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με τα φετινά της κατορθώματα και πηγαίνει λίγο πριν την εορταστική περίοδο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Το ματς απέναντι στην Στόουκ έδειχνε πως δεν θα είχε γκολ, με τις δύο ομάδες να αλληλλοεξουδετερώνονται σχεδόν καθ’ όλη την διάρκειά του, για να έρθει από τον πάγκο ο Μπαρνς και στο 89ο λεπτό να βάλει φωτιά στο “Turf Moor” με τελείωμα μέσα από την περιοχή. Τεράστια η συνεισφορά από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Πόουπ.

Στους 31 βαθμούς οι “κλάρετς”, με την Τσέλσι να βρίσκεται στους 35. Δύσκολα τα πράγματα για τον Μαρκ Χιουζ που για την παραμονή του στην Στόουκ ισορροπεί σε μια λεπτή κλωστή.

Ισοβαθμώντας πλέον με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει και ματς λιγότερο, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε από την πλευρά της ήταν καταιγιστική απέναντι στην Χάντερσφιλντ εκτός έδρας και χωρίς να επιτρέψει πολλά – πολλά σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, πήρε χαλαρή νίκη 3-1. Χαλαρή, βεβαίως, ήταν και η αντιμετώπισή της στα τελευταία λεπτά, με τους νεοφώτιστους να το εκμεταλλεύονται και να μειώνουν με τον Ντεπουάτρ στις καθυστερήσεις. Για να φτάσει εκεί το παιχνίδι έπρεπε να προηγηθούν δύο γκολ στο πρώτο μέρος και ένα στο δεύτερο, με τους Μπακαγιόκο (23’) και Γουίλιαν (43’) να δίνουν προβάδισμα ασφαλείας, και τον Πέδρο να έρχεται πέντε λεπτά μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια και με υπέροχα τοποθετημένο πλασέ να κάνει το 3-0.

Συνοπτικά, ήταν ένα πανεύκολο βράδυ για την ομάδα του Ιταλού κόουτς, που θα μπορούσε να βρει κι άλλα τέρματα, με τον Εντέν Αζάρ σε ρόλο ψευτοεννιαριού να μοιράζει παιχνίδι και να ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του, δείχνοντας με τα αγγίγματά του πως είναι σε καλή φόρμα, κάτι που σίγουρα χρειάζονται οι Λονδρέζοι με το απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί. Έπαιξε και έφτασε τις 200 συμμετοχές με την ομάδα ο Μόουζες.

Τέλος, όπως η Τσέλσι άφησε πίσω της την ήττα από την Γουέστ Χαμ, έτσι έπραξε και η Κρίσταλ Πάλας με το χαμένο πέναλτι του Κρίστιαν Μπεντέκε στο περασμένο παιχνίδι της με την Μπόρνμουθ. Περασμένα – ξεχασμένα γενικά με τον Βέλγο (σ.σ ξεκίνησε και βασικός) γενικά, για να έρθει και μια τεράστια ανατροπή και να αφήσει στο παρελθόν και τις διαδοχικές ισοπαλίες.

Πίσω στο σκορ από το 3’, οι “αετοί” έδειχναν να πάνε για ακόμη μία φορά για... πίκρα, αλλά μετά την αποβολή του Τομ Κλέβερλι στο 87’ βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το ματς δικό τους. Σκόρερ της οι Μπακαρί Σακό και Τζέιμς ΜακΆρθουρ ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα και στις καθυστερήσεις αντιστοίχως, για να μείνει για ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από τη νίκη στο Λονδίνο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα και να βγει έστω και προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη αυτή του Ρόι Χότζον.

Στους 14 η Πάλας, που λογικά θα ξαναμπεί στην τελευταία τριάδα αύριο.