Ρούνει: «Δεν έπρεπε ν' αστοχήσω... »

Τα συναισθήματά του, τις σκέψεις της στιγμής και την τρομερή πίεση που αισθανόταν στην εκτέλεση του καθοριστικού πέναλτι στο ντέρμπι του Λίβερπουλ, εξήγησε Ρούνει, μετά το ισόπαλο ματς (1-1) στο «Άνφιλντ». 



Ρούνει: «Δεν έπρεπε ν' αστοχήσω... »

Παρά την κρισιμότητα που είχε εκείνη η στιγμή, την ώρα που έπαιρνε φόρα για να εκτελέσει το πρώτο πέναλντι της Έβερτον μέσα στο Άνφιλντ μετά από 29 χρόνια, είχε την ψυχραιμία να σκεφτεί.

Ο Ρούνει με την αγωνία του στα ύψη, την καρδιά του να χτυπά σαν τρελή είπε στον εαυτό του «Δεν μπορείς να το χάσεις, απλά δεν μπορείς». Η σημαντικότητα της στιγμής, το μπλε μπλουζάκι των «ζαχαρωτών» που φορούσε από παιδί, η εμπειρία του, ανάγκασαν τον Άγγλο στράικερ να μην έχει άλλη επιλογή από την «άσπρη βούλα».

Ήταν για εκείνον κάτι προσωπικό, του δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρει απέναντι στη μισητή αντίπαλο της πόλης και παρά το χάος που επικρατούσε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μινιολέ. Ξεχωριστό γκολ για την καριέρα του Ρούνει, που τόνισε: 

«Πήρα την μπάλα και προσπάθησα να ανασυνταχθώ. Σκεφτόμουν "δεν μπορείς να αστοχήσεις". Είμαι ευχαριστημένος με αυτό».

Όσον αφορά για τον αγώνα γενικότερα, ο Ρούνει ήταν ξεκάθαρος και συγκεκριμένος: «Μείναμε στο πλάνο του παιχνιδιού και τα πήγαμε καλά. Πήραμε την ισοπαλία και την αξίζαμε» τονίζει για να πει στη συνέχεια πως «Είναι εύκολο να ξεφύγεις από το πλάνο όταν χάνεις με 1-0, αλλά ξέραμε ότι με αυτό το σκορ υπήρχε πάντα μια ευκαιρία».

Η αγωνιστική μεταστροφή της Έβερτον, με τον Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο, έχει εξήγηση με βάσει τα λεγόμενα του Ρούνει: «Σκεφτόμασταν αν θα πάρει τη δουλειά ο Άνσγουορθ, αν θα προσλάβουν κάποιον άλλον, αυτό τριγυρνούσε σε ολόκληρο το σύλλογο», για να κλείσει λέγοντας πως «Ευτυχώς το θέμα διευθετήθηκε και ξέρουμε που βρισκόμαστε τώρα»

Έλενα Χαριτάκη