Τι θα «σκαρφιστεί» η κληρωτίδα για τους Άγγλους;

Με άριστα πέρασαν οι αγγλικές ομάδες τη δοκιμασία των ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα θα εκπροσωπηθεί η premier league στη νοκ-άουτ φάση των «16» της διοργάνωσης με 5 συλλογους. Τώρα ομως τι κρύβει για Τσέλσι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τοτεναμ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ  η κλήρωση; 



Τι θα «σκαρφιστεί» η κληρωτίδα για τους Άγγλους;
Ποιοι μπορεί να είναι οι πιθανοί αντίπαλοι που θα «σκαρφιστεί» η κληρωτίδα ; Οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες τερμάτισαν στην κορυφή των ομίλων, έχοντας θεωρητικά πιο βατό έργο, σε σχέση με την Τσέλσι που τερμάτισε πίσω από τη Ρόμα. Όλα αυτά όμως ειναι σχετικά αν δει κάποιος πως στους ομίλους τους τερμάτισαν ομάδες όπως η Ρεάλ, η Γιουβέντους και η Μπάγερν.
 
Αρχικά, οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στο όμιλο τους, όσον αφορά τα διπλά παιχνίδια των «16», θα αγωνιστούν στην πρώτη αναμέτρηση εκτός έδρας και στη δεύτερη θα φιλοξενήσουν τον αντίπαλό τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πλεονέκτημα έδρας, ως ανταμοιβή της πρώτης θέσης.
 
Επίσης, οι ομάδες που άνηκαν στον ίδιο όμιλο, δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να τεθούν ξανά αντιμέτωπες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό της Τότεναμ που δε γίνεται να κληρωθεί ξανά με τη Ρεάλ μαδρίτης, ξέροντας ήδη πως έχει αποφύγει ένα «βαρύγδουπο» όνομα από τη φουρνιά των δευτέρων.
 
Επιπλέον, ομάδες από την ίδια χώρα δεν είναι εφικτό να κληρωθούν μεταξύ τους. Συνεπώς, η μόνη δεύτερη Τσέλσι είναι σίγουρο πως δε θα αντιμετωπίσει καμία εκ των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό μόνο για τη φάση των ημιτελικών, εφόσον δύο οι περισσότεροι αγγλικοί σύλλογοι φτάσουν μέχρι εκεί.
 
Αναλυτικά:
 
Ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Παρί Σεν Ζερμέν
Ρόμα 
Μπαρτσελόνα
Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι
Μπεσίκτας
Τότεναμ
 
Ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση:
Βασιλεία
Μπάγερν Μονάχου
Τσέλσι 
Γιουβέντους
Σεβίλλη
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Πόρτο
Ρεάλ Μαδρίτης
 
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να κληρωθεί με όλες τις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες, εκτός από τη Βασιλεία και την Τσέλσι.
 
Η Λίβερπουλ είναι πιθανό να κληρωθεί με όλες τις δεύτερες, εκτός από την Σεβίλλη και την Τσέλσι.
 
Στην Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να τύχει οποιοσδήποτε αντίπαλος των δεύτερων, εκτόςαπό Σαχτάρ Ντόνετσκ και Τσέλσι.
 
Τέλος, η Τότεναμ είναι σε θέση να κληρωθεί με οποιονδήποτε δεύτερο, εκτός από την περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι.
 
Από την πλευρά της, η Τσέλσι έχει πιο περιορισμένες επιλογές, όσον αφορά τον αντίπαλό της, με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα και Μπεσίκτας να είναι από τις ομάδες που μπορούν να τις τύχουν.
 
Τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα «ριχτούν» στη μάχη της πρόκρισης στις 13,14,20 και 21 Φεβρουαρίου, με τους επαναληπτικούς να έχουν οριστεί στις 6,7,13 και 14 Μαρτίου.
 
Με ιδιαίτερο ζήλο αναμένεται η κλήρωση στη Νιόν, όπου το μόνο σίγουρο να είναι πως οι αναμετρήσεις που θα βγάλει η κληρωτίδα αναμένεται να έχουν έντονο ενδιαφέρον.
 
 
 
Έλενα Χαριτάκη