Τη χαιρέτησε και φεύγει για τίτλο! (vids)

Η κίνηση του Οταμέντι στον πανηγυρισμό για το δεύτερο γκολ, έχει... νόημα. Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε και από το «Ολντ Τράφορντ» με το 2-1 επί της Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι, απολαμβάνει διψήφια διαφορά (+11) στην κορυφή και χαιρετάει τους διώκτες του τίτλου, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία για την... πρόωρη στέψη! Σωτήρας στο 84' με διπλή απόκρουση ο Έντερσον.  



Τη χαιρέτησε και φεύγει για τίτλο! (vids)

Όπως ακριβώς το ανέφερε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη γρήγορη συνέντευξη πριν από την έναρξη του ντέρμπι, είχε προετοιμάσει τη Γιουνάιτεντ για παιχνίδι στο οποίο δεν θα είχε μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας. Την ίδια στιγμή, όμως, θα είχε αρκετά συμπαγή άμυνα – ως συνήθως σε τέτοια ντέρμπι με τον Πορτογάλο – και θα κοιτούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μαρσιάλ, Λίνγκαρντ και Ράσφορντ πίσω από τον Λουκάκου. Η Σίτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, άλλαζε απότομα ταχύτητα όταν παρατηρούσε οποιαδήποτε μικρή προϋποθέση για χώρους στα μετόπισθεν των αντιπάλων, όμως και πάλι με αλληλοκαλύψεις και γρήγορη οργάνωση, υψωνόταν τείχος μπροστά από την εστία του Ντε Χέα. Ο Στέρλινγκ με τον Ζέσους ήταν από τους πιο δραστήριους, όμως κα οι δύο θα μπορούσαν να έχουν προσπαθήσει να απειλήσουν την εστία σε αρκετές περιπτώσεις όπου κράτησαν παραπάνω τη μπάλα. Στο 42' ο Σανέ υποχρέωσε τον Ντε Χέα σε σπουδαία επέμβαση σε σουτ από πλάγια θέση και από την εκτέλεση του κόρνερ και την κόντρα στον Λουκάκου, ο Σίλβα γύρισε εξ επαφής το σουτ για το 1-0! Το γκολ αυτό άλλαξε παντελώς το παιχνίδι, η Γιουνάιτεντ τόλμησε, ανέβηκε, το ντέρμπι απέκτησε ρυθμό και στο 45' + 2' ο Ράσφορντ ισοφάρισε! Από βαθιά μπαλιά προς την περιοχή, ο Οταμέντι έκανε λάθος κεφαλιά, ο Ντελφ δεν σταμάτησε τη μπάλα και ο Άγγλος φορ με πλασέ νίκησε τον Έντερσον για το 1-1!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάπως διαφορετικό. Με ρυθμό στη μεταφορά της μπάλας, με τη Γιουνάιτεντ να δείχνει ότι κάποια σημάδια για το γεγονός πως δεν θα περίμενε τόσο πολύ πλέον τη Σίτι όπως το έκανε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να τη «χτυπήσει» όταν αποφάσιζε να παίξει, όμως, στα μετόπισθεν των «κόκκινων διαβόλων» κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι «πολίτες» στο 54' φτάνοντας σε νέο γκολ από στημένη φάση και... νέα γκάφα του Λουκάκου! Ο Βέλγος δεν έδιωξε καλά μια εκτέλεση φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Ερέρα και επέτρεψε στον Οταμέντι με ωραίο γυριστό να σκοράρει για το 2-1! Με το νέο προβάδισμα και τη σημασία που αποκτούσε πλέον, ο Γκουαρδιόλα ενίσχυσε την άμυνα με την είσοδο του Μανγκαλά αντί του Ζέσους και η Σίτι έδειξε να δίνει πλέον ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση, αφού έπρεπε να υπερασπιστεί το σκορ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορούσαν να τρέξουν μέχρι την εστία του Έντερσον, το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό, πέρασε στο παιχνίδι και ο Ζλάταν για να πλαισιώσει τον Λουκάκου και ν' αποτρέψουν την ήττα, όμως ο Βέλγος αρχικά εξ επαφής στο 84' είδε τον Έντερσον να κάνει απόκρουση με το πρόσωπο και εν συνεχεία σε δυνατό σουτ του Μάτα ο πορτιέρε έδιωξε με το σώμα! Το 2-1 παρέμεινε με άριστη διαχείριση από την ομάδα του Πεπ! 

Στο +11 πλέον η Μάντσεστερ Σίτι, που δείχνει ότι δεν έχει αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα, στις 14 οι διαδοχικές νίκες, ισοφαρίζεται η επίδοση της Άρσεναλ από το 2002.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Ρόχο (46' Λίντελεφ), Γιάνγκ, Μάτιτς, Ερέρα (82' Μάτα), Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (76' Ιμπραΐμοβιτς), Μαρσιάλ, Λουκάκου

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Κομπανί (46' Γκουντογκάν), Ντελφ, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ (88' Μπερνάρντο Σίλβα), Ζέσους (58' Μανγκαλά)