Έβγαλε τα μάτια της...

Η Λίβερπουλ ήταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό το αφεντικό του ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ απέναντι στην Έβερτον, αλλά στο τέλος έβγαλε μόνη της τα μάτια της. Το εύθραυστο 1-0 έσπασε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ, που με... μισή ευκαιρία σκόραρε για πρώτη φορά στο μεγάλο ματς της πόλης και έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του με το τελικό 1-1.



Έβγαλε τα μάτια της...

Σε αυτά που μπορούμε να κρατήσουμε συνοπτικά από το παιχνίδι είναι το κάκιστο κοουτσάρισμα του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος άφησε χωρίς λόγο και αιτία τους Φιλίπε Κουτίνιο και Ρομπέρτο Φιρμίνο, ενώ αποφάσισε να περάσει τον Μο Σαλάχ εκτός αγώνα, με τον Αιγύπτιο να είναι έως εκείνο το σημείο εκτός από σκόρερ του και ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του. Πολύ καλός από την άλλη πλευρά ο Σαμ Άλαρνταϊς, που πήγε με αμυντικές βλέψεις, δεν έχασε την γη κάτω από τα πόδια του, έκανε σωστές αλλαγές και έκλεψε τον βαθμό σε ένα ματς που η ομάδα του μέχρι εκείνο το σημείο... άντε να είχε δημιουργήσει και μία απειλή για την εστία του Σιμόν Μινιολέ.

Ακόμη ένα τραγικό λάθος από τον Ντέγιαν Λόβρεν, που έκανε δώρο το πέναλτι στους φιλοξενούμενους.

Πιο αναλυτικά, τα “ζαχαρωτά” πέρασαν το πάρκο με έναν και μόνο σκοπό. Να αμυνθούν. Και η αλήθεια είναι πως το έκαναν εξαιρετικά για μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους, κρατώντας την αντίπαλό τους μακριά από την περιοχή τους, σε μια αναμέτρηση που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν περνούσαν ούτε το κέντρο, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην τελική μεταβίβαση και όλα έδειχναν 0-0 ημίχρονο. Μέχρι να έρθει στο 42ο λεπτό μια μοναδική έμπνευση του Μοχάμεντ Σαλάχ, που κόλλησε την μπάλα στα πόδια του και στην συνέχεια την εξαπέλυσε με υπέροχο πλασέ προς την εστία, για να βάλει φωτιά στο χιονισμένο “Άνφιλντ”.

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν καθόλου διαφορετικό, με την Έβερτον βέβαια να βγαίνει αναγκαστικά από το καβούκι της και σταδιακά να κερδίζει ελάχιστα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Τίποτα δεν προμήνυε πως θα υπάρξει νέα διαφοροποίηση στο σκορ, με τους “κόκκινους” να εξακολουθούν να έχουν το μαχαίρι αλλά και το καρπούζι. Τα πάντα άλλαξε ένα λάθος του Ντέγιαν Λόβρεν που υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ρούνεϊ.

Δεν λάθεψε ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την άσπρη βούλα, για να σοκάρει πλήρως τους γηπεδούχους με την δυνατή εκτέλεση στο κέντρο της εστίας. Της πήρε πολλή ώρα της Λίβερπουλ να συνέλθει και να αρχίσει να ξανά βγαίνει μπροστά, όμως οι βεβιασμένες κινήσεις της δεν ήταν αρκετές. Οι δύο πιο αξιόλογες φάσεις ήρθαν από τις δύο αλλαγές του Κλοπ, που επέλεξε να αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Κουτίνιο και Φιρμίνο, με τον πρώτο να βρίσκει εστία με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά τον Τζόρνταν Πίκφορντ να μπαίνει σταθερά πίσω από την μπάλα, και τον δεύτερο να μην καταφέρνει να κάνει επαφή προ κενής εστίας σε παράλληλη μπαλιά στις καθυστερήσεις.

Ντου στον διαιτητή Κρεγκ Πόσον μετά το τέλος του αγώνα από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή των γηπεδούχων, σε ακόμη ένα δείγμα του πανικού που ήδη είχαν φανερώσει στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη ένα ιδανικό αποτέλεσμα για τον "Big Sam" από τότε που ανέλαβε, ο οποίος ξέροντας το ταβάνι της ομάδας του απέναντι σε ένα πολύ φορμαρισμένο σύνολο (έστω κι αν ο Κλοπ προτίμησε να το παρατάξει κουτσουρεμένο, έχοντας την τετράδα της επίθεσης στο ματς του UCL με την Σπαρτάκ για όλο το ματς -πλην του Φιρμίνο- με το σκορ στο 3-0 από το 20λετπτο) πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε, βάσει ρεαλιστικής δυναμικής των δύο πλευρών.

Στην τέταρτη θέση η κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ με 30 βαθμούς, δύο πίσω από την Τσέλσι, στην δέκατη η μπλε (σ.σ πλευρά) με 19 βαθμούς.